De Ana Hațeg,

”În România, cei mai productivi angajați, pentru angajatori, nu pentru ei, sunt cei din tranzacțiile imobiliare. Asta nu înseamnă, însă, că sunt veniturile lor, pe care îi iau ei acasă. Nu înseamnă nici profit net, nici venit pentru angajat”, a explicat jurnalistul.

El a mai spus în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX că termenul „productiv” înseamnă ”o medie între veniturile obținute de firmă pe cap de angajat. Sunt calcule făcute de INS”.

Lucrătorii din domeniul tranzacțiilor imobiliare produc anual cei mai mulți bani în România, de zece ori mai mulți bani decât cei din IT, arată un document guvernamental privind creșterea salariului minim în anul 2020.

În anul 2018, productivitatea muncii era, în medie, de 2,7 milioane de lei pe an de angajat în domeniul tranzacțiilor imobiliare și de doar 267.000 de lei în sectorul informatic și telecomunicații. Pe poziția a treia este sectorul financiar, unde un angajat produce anual venituri medii de 235.000 de lei.

În top 5 se mai găsesc activitățile științifice și tehnice – 175.000 de lei pe angajat, în medie, și activitățile din showbiz – 119.000 lei pe salariat.

Media națională este de doar 98.000 de lei, iar cea mai slabă productivitate este în agricultură – 20.000 de lei și în construcții – 75.000 de lei.

Citeşte şi:

Nu IT-iștii produc cei mai mulți bani în România. Află care este cel mai profitabil domeniu

Daniel Florea vrea să mute o grădiniță cu sediu neterminat în clădirea Primăriei Sector 5! Copiii au fost plimbați și printr-o clădire de birouri

Bucureștenii, înghețați în case. Cum se descurcă oamenii fără apă caldă și căldură: „Oala de 10 litri nu mai dispare de pe aragaz”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor