Mergi direct la conținut »
Suspect reținut în cazul amenințărilor cu gaz sarin de la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni Galerie foto
10imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Suspect reținut în cazul amenințărilor cu gaz sarin de la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Suspect reținut în cazul amenințărilor cu gaz sarin de la Gara de Nord și Aeroportul Otopeni

Un bărbat de 58 de ani, bănuit că aseară a sunat la 112, ca să anunțe atacuri cu gaz sarin pe Aeroportul Otopeni și la Gara de Nord, a fost reținut, astăzi, la Ploiești, au declarat surse judiciare, pentru Libertatea. Se numește Popescu Constantin și este născut la Brașov, pe 20 decembrie 1960, dar locuiește în satul Salacea, din județul Bihor.

De Dragoș Tănase,

Având în vedere faptul că pe numele persoanei depistate fusese emis un mandat de aducere de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – S.T. Brașov, bărbatul a fost predat polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Brașov, în vederea prezentării la unitatea de parchet.

Astăzi, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov au dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de  alarmarea, prin orice mijloace şi fără un motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale sau de menţinere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută de art.38 alin.1 din Legea nr.535/2004,  cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

Politistii de la Crimă Organizată îl vor duce astăzi, la ora 15.00, la DIICOT Brașov, pentru audieri, după care procurorii vor decide dacă va fi trimis în fața judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

La data de 29 ianuarie 2019, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și ai Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova au depistat, în zona centrală a municipiului Ploiești, un bărbat bănuit că, în cursul aceleiași seri, ar fi alarmat autoritățile, prin serviciul 112, cu privire la amplasarea unor bombe cu gaz sarin, în București.

În fapt, în acea zi, la ora 18.13, bărbatul ar fi apelat serviciul 112, recomandându-se ca fiind Said ben Laden, comunicând că, în zona Gării de Nord din Bucureşti şi a Aeroportului Henri Coandă se află două recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer.

Pentru prevenirea oricărei situații de risc, specialiștii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române și ai Serviciului Român de Informații au realizat controlul pirotehnic în cele două locuri, constatând că amenințarea nu se confirmă.

ANALIZĂ | De unde ar putea Guvernul să taie din cheltuieli. Pe listă, printre altele, anularea creșterii pensiilor sau a dublării alocațiilor
Recomandări

ANALIZĂ | De unde ar putea Guvernul să taie din cheltuieli. Pe listă, printre altele, anularea creșterii pensiilor sau a dublării alocațiilor

 

În aceeași zi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, l-au depistat pe apelant, în zona centrală a municipiului Ploiești.

În cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Braşov efectuează cercetări faţă de acesta, pentru savârşirea  a altor 3 infracţiuni prevăzute de art. 38 alin.1 din Legea nr.535/2004:

  • La data de 18.04.2018, în jurul orei 17.50,  bărbatul a apelat S.N.U.A.U. 112, afirmând că se află în posesia unei cantităţi de material explozibil pe care intenţionează să-l detoneze în Piaţa Unirii din Bucureşti.
  • La data de 16 noiembrie 2018, ora 23.35, acesta a apelat S.N.U.A.U. 112, comunicând operatorului că în două ore un avion al unei companii aeriene va exploda pe aeroportul Otopeni.
  • La data de 19 decembrie 2018 orele 19.59 şi 20.06, cel în cauză a apelat S.N.U.A.U. 112, transmițând că un avion al unei companii aeriene va sări în aer pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.

FOTO – HEPTA


Citește și… Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor


 

Close
Închide
  Close