De Adrian Ilie,

”Vasile Cepoi, șeful ANMCS trebuie urgent demis de primul ministru al României, Ludovic Orban! De asemenea, ministrul Sănătății, Victor Costache trebuie să o demită urgent pe Cristina Pelin, director DSP București!”, a scris Emanuel Ungureanu într-o postare pe Facebook.

Primul lucru pe care Ungureanu i-l impută lui Cepoi este că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) nu a avut bază legală pentru suspendarea acreditării deoarece proiectul de Ordin privind aprobarea condițiilor și a metodologiei de suspendare a acreditării unităților sanitare se află în consultare publică și nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Din dorința de a ascunde responsabilitatea ANMCS pentru incidentul grav produs la Floreasca, Cepoi a sărit public cu o sancțiune care nu are bază legală împotriva Spitalului Floreasca!

Emanuel Ungureanu, deputat USR

În al doilea rând, Ungureanu acuză că ANMCS nu și-a respectat obligația legală de a monitoriza anual respectarea procedurilor la Floreasca.

”Având în vedere comunicatul domnului Vasile Cepoi, încă președinte al ANMCS, în care spune că Spitalul Floreasca nu a mai comunicat indicatori din 01.01.2018, ne întrebăm de ce de atunci din ianuarie 2018 și până la data comunicatului nu a luat măsuri pentru îmbunătățirea procedurilor în sălile de operații ale spitalului! Înțelegem că spitalul avea o conformitate de 55%, oare de ce nu a fost monitorizat, de ce nu au fost efectuate vizite de monitorizare și dacă au fost efectuate care a fost rezultatul?”, se întreabă Ungureanu.

El acuză și pasivitatea Direcției de Sănătate Publică București, condusă de către Cristina Pelin, și cere, în consecință, și demiterea acesteia.

Foto: Hepta

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate