Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sute de mii de oameni au luat parte la cel mai mare marș pride, în Madrid | FOTO

Sute de mii de oameni au luat parte la cel mai mare marș pride, în Madrid | FOTO

Sute de mii de oameni au luat parte la cel mai mare marș pride, care a avut loc la Madrid. Oamenii au defilat pe străzile capitalei spaniole pentru drepturile comunității LBGT, unde au cântat și au dansat.

Zeci de care alegorice cu petrecăreți au trecut prin zona centrală a Madridului pentru a sărbători diversitatea sexuală. Organizatorii s-au așteptat la până la două milioane de participanți la parada pride din Madrid, oraș recunoscut pentru deschiderea față de comunitatea LGBT.


Citește și: EXCLUSIV. Dramele marilor cântărețe născute în aceeași zi – Angela Similea, Mirabela Dauer și Margareta Pâslaru


La finalul evenimentului, nu a fost anunțat un număr al participanților, însă, prin comparație, anul trecut, între 800.000 și 1,2 milioane de oameni au participat la marșul Gay Pride.


Mii de poliţişti, pompieri şi alţi agenţi de securitate au fost mobilizaţi pentru eveniment, iar autorităţile au stabilit două rute de evacuare de-a lungul traseului Gay Pride.

Asta în contextul în care Europa se află sub amenințarea teroristă, după ce Marea Britanie, Franța și Belgia au fost vizate de atentate. Pe lângă numărul mare de polițiști desfășurați, au fost impuse restricții de trafic, iar bagajele oamenilor au fost verificate.


Citește și: Antonia s-a pozat în lenjerie intimă. Imaginea de mii de like-uri. “Nu mai am cuvinte”


Foto: EPA

Close
Închide
  Close