UPDATE 2 iulie, ora 12:05: Actrița Oana Mardare, care a fost luată cu forța de jandarmii clujeni în timpul mitingului de susținere a familiei tradiționale, a scris că nu înțelege de ce „Jandarmeria e agresivă cu un om care nu e agresiv”.

„Nu, nu sunt ok. Nu am înțeles nimic din ce s-a întâmplat azi. Din momentul în care am deschis gura într-un spațiu public, la o manifestare publică, într-un mod pașnic și pacifist și am fost luată pe sus… din momentul ăla nu am mai înțeles nimic. Asta e și problema mea în fond: nu înțeleg multe dintre lucrurile care se întâmplă în jurul meu. N-am înțeles de ce am fost azi dimineață la un marș de solidaritate în Cluj, la marginea Someșului, feriți de privirile oricărui clujean care s-ar putea simți jignit de câteva sute de oameni care promovau iubirea și drepturile omului. N-am înțeles de ce în Piața Avram Iancu e autorizată fără nicio problemă o manifestare care promovează ura și discriminarea. N-am înțeles de ce, eu cetățean, nu am voie să stau să ascult ce zice celălalt cetățean și să îmi permit să corectez afirmațiile lui eronate. N-am înțeles de ce eu, cetățean, sunt scoasă cu forța din spațiul public când le spun că, dacă mă lasă, plec de bună voie după ce se termină manifestarea la care vreau sa particip, pentru că mă interesează sincer să ÎNȚELEG. N-am înțeles de ce jandarmeria este agresivă cu un om care nu e agresiv. De ce sunt acuzată de violență când nu am fost violentă, de consum de alcool când nu consum alcool, de rebeliune când nu am fost rebelă. N-am vrut scandal. Revoluție. Atenție. N-am vrut să fiu curajoasă. Am vrut doar să văd câți oameni sunt în Piața Avram Iancu și să aud ce tip de discurs este considerat potrivit pentru „centru”. Dar mi-am permis să nu fiu de acord. În centru centrului. Și… asta nu se face. Nu sunt ok. Nu mă așteptam la asta. Sunt și o să fiu câteva zile tristă și (mai) pierdută în toate neînțelegerile mele… Mulțumesc celor care s-au solidarizat cu tristețea me.”, a scris actrița pe Facebook.


UPDATE 15:40: După ce a luat parte la mitingul comunității gay din Cluj, actrița Oana Mardare a fost ridicată cu forța de jandarmi. Femeia a fost prezentă și la mitingul Noii Drepte pentru susținerea familiei tradiționale, organizat în Piața Avram Iancu. Pentru că a tulburat evenimentul, femeia a fost ridicată de forțele de ordine, relatează Mediafax.ro.

Actrița Oana Mardare a purtat un tricou alb cu mesajul „#spunedrept”. În timpul mitingului Noii Drepte, femeia a întrerupt discursurile, susținând că marșul LGBT, la care a luat parte, nu a fost unul obscen.

Membrii Noii Drepte din cadrul PRU și PRM le-au cerut jandarmilor să-i îndepărteze pe Oana Mardare pe motiv că ar fi o „provocatoare”.

Jandarmii au luat-o pe femeie din mulțime și au încercat s-o bage într-o dubă. Femeia s-a zbătut, s-a așezat pe asfalt în Piața Avram Iancu. Ea a fost, însă, ridicată de forțele de ordine.

Secție de poliție a Chinei în România? SRI: Nu comentăm! MAI: „Nu există un acord semnat”
Recomandări
Secție de poliție a Chinei în România? SRI: Nu comentăm! MAI: „Nu există un acord semnat”

Actrița Oana Mardare de la Teatrul Independent „Reactor” din Cluj a fost transportată la secția 2 Poliție din Cluj-Napoca.

marșul gay din Cluj (1)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

sursă foto: stiridecluj.ro


Cunoscută drept o susținătoare a comunității LGBT, tânăra a susținut în fața anchetatorilor că a fost o „manifestare liniștită”, arată sursa citată.

„S-a dat acolo un mesaj de pace. Nu este normal ca o comunitate să se ridice împotriva celeilalte. Eu sunt pentru dialog. Am vrut dialog”, a spus aceasta.

Oana Mardare este cercetată pentru tulburarea desfășurării unei manifestări publice.