Mergi direct la conținut »
Tăriceanu anunță că Maior a fost chemat să dea explicații în Senat privind declarațiile de după scrisoarea lui Giuliani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tăriceanu anunță că Maior a fost chemat să dea explicații în Senat privind declarațiile de după scrisoarea lui Giuliani

Tăriceanu anunță că Maior a fost chemat să dea explicații în Senat privind declarațiile de după scrisoarea lui Giuliani

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că George Maior, ambasadorul României la Washington, a fost invitat la Comisia pentru politică externă a Senatului pentru a da explicații privind declarațiile de după scrisoarea lui Giuliani, dar și în legătură cu activitatea sa ca şef al reprezentanţei diplomatice a României în Statele Unite.

„Miercuri la 13,00 Comisia de politică externă a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul României la Washington, domnul Maior George, să se prezinte în faţa comisiei pentru a da o serie de explicaţii, pentru a ne oferi un tablou mai larg în legătură cu activitatea domniei sale ca ambasador (…), cu declaraţiile publice pe care le-a făcut în ultima vreme, care au stârnit (…) o serie de întrebări şi, probabil, cel puţin eu, în nume propriu vorbesc, şi anumite îngrijorări şi nemulţumiri”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

El a subliniat că membrii comisiei îl invită pe George Maior în calitate de ambasador, nu de fost director al Serviciului Român de Informaţii, precizând că discuţiile vor fi publice.

„A existat o intervenţie, se pare, prin canalul Ministerului de Externe, prin care s-a solicitat amânarea cu o săptămână a acestei şedinţe. Din câte ştiu, preşedintele comisiei, senatorul Cristian Dumitrescu, a transmis Ministerului de Externe că această solicitare nu poate fi acceptată”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că va participa la discuţii în calitate de membru al Comisiei pentru politică externă.

Tăriceanu spunea că George Maior trebuie schimbat din funcția de ambasador: ”Face de multă vreme deservicii ţării sale”, a spus liderul ALDE.

Ministerul Afacerilor Externe a decis să îl cheme pentru explicații în centrala MAE pe ambasadorul României în SUA, George Maior, după ce acesta a comentat scrisoarea deschisă trimisă de Rudolpf Giuliani oficialilor români, pe tema protocoalelor secrete din justiție.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar, a declarat, luni, George Maior, despre demersul lui Giuliani.


Citește și: VIDEO/ Fostul model român Nelly Năstase a ajuns la televiziunile americane cu hainele pe care le creează


 

Close
Închide
  Close