MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

George Maior spune că nu a primit nicio convocare din partea MAE, după afirmațiile privind scrisoarea lui Rudolph Giuliani

Distribuie

George Maior spune că nu a primit nicio convocare din partea MAE, în urma reacției sale referitor la scrisoarea deschisă a lui Rudolph Giuliani, transmisă oficialilor romn, pe tema protocoalelor secrete din justiție. Ambasadorul român la Washington a făcut precizarea, marți, la Palatul Cotroceni, unde cei din corpul diplomatic au fost primiți de președintele Klaus Iohannis. 

Ministerul Afacerilor Externe a decis să îl cheme pentru explicații în centrala MAE pe ambasadorul României în SUA, George Maior, după ce acesta a comentat scrisoarea deschisă trimisă de Rudolpf Giuliani oficialilor români, pe tema protocoalelor secrete din justiție.

„Un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar, a declarat, luni, George Maior, despre demersul lui Giuliani.

MAE a anunțat imediat, printr-un comunicat oficial, că „domnul Ambasador George Maior a avut o poziţie care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, şi nu reprezintă poziţia MAE”.

”Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul naţional aşa cum decurge el din consensul la nivel instituţional şi să se abţină de la declaraţii publice de natură să afecteze negativ relaţiile bilaterale cu alte state”, a mai transmis instituția.

George Maior ar putea fi audiat și în comisia SRI, în perioada următoare.

Președintele comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda a declarat într-o intervenție la Antena 3 că va avea o discuție cu membrii comisiei, pentru că ”ar fi foarte bine să se stabilească unele aspectele care îl vizează pe Maior, dacă este în țară”. Ambasadorul României în SUA, George Maior se află la București, unde participă la Reuniunea anuală a Diplomației.

Citește și: Jocuri la nivel înalt, racolări KGB și vizite în Rusia aranjate. Dezvăluirile misteriosului domn Popa

Citește mai multe despre George Maior și mae pe Libertatea.

Comentarii