MENIU CAUTĂ

Taxă pe gunoiul făcut de animalele din curte, într-o comună din Călărași. Ce spune primarul

Distribuie

Fiecare proprietar de animale din Comuna Grădiștea trebuie să plătească impozit pentru mizeria lăsată în urmă de porci, de cai şi chiar de pui. Adică între 36 şi 370 de lei pe an, pentru fiecare exemplar. Decizia a fost luată de primar.

Cu 30 de păsări, un cal, o vacă, vițel și 3 porci, o familie din Grădiștea, Călărași, ar avea de plată cam 2.500 de lei pe an, noua taxă pe gunoiul lăsat de animale. E cu mult peste posibilităţile acestei familii cu 8 membri.

„Uitaţi aici, la ovine, au fost 4.203 capete ori 0,800 tone pe cap. A rezultat la total ovine 3.500 de tone, uitaţi că am impartit la erbivore la 2. Am facut pe toate animalele de aici acest calcul ne-a rezultat 7188 de tone”, spune Constantin Corbu, Primarul Comunei Grădiștea.

Astfel, gosopodarii sunt nevoiţi să plătească între 50 de bani pentru un pui şi 370 de lei pentru un cal. Caprele şi oile îi costă câte 36 de lei pe an, porcii 72 de lei, iar vacile 324 de lei, potrivit Observator.tv.

Citește și

Guvernul Boc a înmuiat pedepsele pentru pedofili, Guvernul Cioloș le-a lăsat la fel, iar Guvernul Dăncilă nu e interesat!

Citește mai multe despre Animale, Călărași, pasari și taxa pe Libertatea.

Comentarii