Mergi direct la conținut »
Taxi gratuit în București pentru persoanele cu dizabilități. Serviciul ABILITAXI devine activ de luni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Taxi gratuit în București pentru persoanele cu dizabilități. Serviciul ABILITAXI devine activ de luni

Taxi gratuit în București pentru persoanele cu dizabilități. Serviciul ABILITAXI devine activ de luni

Persoanele cu dizabilități din București vor avea acces, începând de luni, 10 septembrie, la un serviciu de taxi gratuit: ABILITAXI. Este vorba despre un serviciu gratuit pentru persoanele cu handicap fizic, respectiv dizabilitate motorie și care nu realizează venituri în afara prestațiilor sociale acordate de la bugetul de stat și local, potrivit Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB).

Proiectul este implementat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), alături de Asociația RESTART Cauză Bună.

Pentru a folosi serviciile ABILITAXI, în regim de comandă prealabilă, potențialii beneficiari trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să aibă certificat de handicap emis de un Consiliu Local de sector,
– să aibă domiciliul în Municipiul București,
– să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public,
– să nu realizeze alte venituri în afara indemnizației de handicap și bugetului complementar și a stimulentului pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap.
– să se inscrie în baza de date a DGASMB pentru utilizarea serviciului de transport gratuit.

 

Accesul la service Abilitaxi se va realiza pentru beneficiari apelarea numărului de telefon 075RESTART/0757378278, de luni până vineri, între 9.00 și 17.00, pentru a intra în legătură cu un dispecer. Acesta va face o programare în funcție de necesitatea beneficiarului, disponibilitatea mașinilor și optimizarea rutelor acestora.

Este recomandat beneficiarilor sau aparținătorilor să sune cu 48 de ore înainte de momentul în care doresc deplasarea.

Conform Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, la sfârșitul anului 2017 numai în București erau 62.957 de persoane cu dizabilități.

Citește și

VIDEO/ Kitty Cepraga și-a investit banii într-un scurtmetraj despre emigranți! Vedeta face actorie, regie și este și producător în Italia

 

Close
Închide
  Close