MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 19:21

Transport gratuit în regim de taxi pentru persoanele cu handicap locomotor. Ce presupune „Abilitaxi”

Distribuie

Persoanele cu handicap fizic, respectiv cu dizabilități motorii vor beneficia de transport gratuit în regim taxi în cadrul unui proiect pilot desfășurat pe un an. Consilierii generali ai CGMB au aprobat astăzi asocierea dintre Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și o organizaţie neguvernamentală.

Abilitaxi va oferi transport gratuit, cu mașini special adaptate, persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului București, pentru a facilita deplasarea acestora. Vor fi, în total, 4 mașini de transport.

Abilitaxi doreşte să faciliteze deplasarea persoanelor cu dizabilităţi, în condiţii speciale de siguranţă şi confort, în mijloace de transport adecvat adaptate nevoilor acestora, ajutându-i să ducă o viaţă independentă în cadrul familiei şi comunităţii respective, şi în mod indirect să se reintegreze în societate”, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de asociere dintre Direcţia Generală şi Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi Asociaţia Re-Start Cauză Bună, pentru implementarea în comun a proiectului pilot Abilitaxi.

Accesul la service Abilitaxi se va realiza pentru beneficiari apelarea unui număr de telefon, de luni până vineri, între 9.00 și 17.00, pentru a intra în legătură cu un dispecer. Acesta va face o programare în funcție de necesitatea beneficiarului, disponibilitatea mașinilor și optimizarea rutelor acestora.

În proiect se arată că este recomandat beneficiarilor sau aparținătorilor să sune cu 48 de ore înainte de momentul în care doresc deplasarea.

Conform Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, la sfârșitul anului 2017 numai în București erau 62.957 de persoane cu dizabilități.

Tot astăzi, consilierii municipali au votat proiectele prin care 132 de blocuri din București vor fi reabilitate termic.

CITEȘTE ȘI:

De ce a fost închis laboratorul antidoping de la București. Jurnaliștii germani scriu că au fost descoperite probe manipulate

Citește mai multe despre primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii