Mergi direct la conținut »
Tentativă de asasinat asupra preşedintelui Venezuelei. Nicolas Maduro, vizat de un atac cu drone cu explozibili, în timpul unui discurs (VIDEO)
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Tentativă de asasinat asupra preşedintelui Venezuelei. Nicolas Maduro, vizat de un atac cu drone cu explozibili, în timpul unui discurs (VIDEO)

Tentativă de asasinat asupra preşedintelui Venezuelei. Nicolas Maduro, vizat de un atac cu drone cu explozibili, în timpul unui discurs (VIDEO)

Tentativă de asasinat asupra preşedintelui Venezuelei. Nicolas Maduro a fost vizat de un atac cu drone cu explozibili, în timpul unui discurs. Maduro a scăpat nevătămat. Guvernul acuză opoziţia ca responsabilă de acest atac.

Preşedintele Maduro susţinea un discurs, la Caracas, când a fost vizat de mai multe drone încărcate cu explozibili. „Astăzi, s-a încercat asasinarea mea”, a declarat apoi Maduro într-un discurs televizat. El l-a acuzat pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos că este implicat în atentatul împotriva lui, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Maduro a scăpat nevătămat, însă în timpul atacului au fost răniţi şapte militari, care au fost internaţi.

La ceremonia militară în cadrul căreia a avut loc atacul, se aflau peste 17.000 de soldaţi, care după explozii au rupt rândurile şi au început să fugă. Transmisiunea în direct a fost apoi oprită.

Venezuela trece printr-o adevărată criză. Toţi indicatorii economici sunt pe roşu de ani de zile. Inflaţia ar putea atinge 1.000.000% la sfârşitul lui 2018, potrivit Fondului Monetar Internaţional, în timp ce PIB-ul ar urma să scadă cu 18%. Penuria de alimente, medicamente şi bunuri de consum este generalizată în această ţară în care serviciile publice, de întreţinere a infrastructurii de furnizare a electricităţii, de transport sau de alimentare cu apă s-au degradat puternic.

Din cauza crizei în care se află, venezuelenii se grăbesc să părăsească ţara. 5.000 de oameni ajung peste granițe zilnic, aceasta fiind cea mai mare migrație din America Latină în ultimelele decenii. Oamenii ajung să lucreze peste hotare ilegal și se prorstituează.


CITEŞTE ŞI:

Ghid de plecat din țară cu 3.500 de euro. Drumul spre ”Freedom station” începe cu neliniște și continuă cu iubire

Close
Închide
  Close