Mergi direct la conținut »
Peste 5.000 de oameni părăsesc zilnic Venezuela. Oamenii lucrează ilegal în țările vecine sau se prostituează
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Peste 5.000 de oameni părăsesc zilnic Venezuela. Oamenii lucrează ilegal în țările vecine sau se prostituează

Peste 5.000 de oameni părăsesc zilnic Venezuela. Oamenii lucrează ilegal în țările vecine sau se prostituează

Cetățenii Venezuelei părăsesc masiv țara aflată într-o criză economică severă. Peste 5.000 de oameni ajung peste granițe zilnic, aceasta fiind cea mai mare migrație din America Latină în ultimelele decenii. Oamenii ajung să lucreze peste hotare ilegal și se prorstituează, arată Washington Post.

Meseriașii din Venezuela abandonează spitalele și universitățile pentru a lucra ca vânzători în Peru sau îngrijitori în Ecuador, iar în Trinidad și Tobago, mai mulți foști avocați din Venezuela lucrează cu ziua și se prostituează.

Washington Post arată că un funcționar public foarte bine plătit în trecut în Venezuela, care își făcea vacanțele în Trinidad și Tobago, lucrează acum pe insula bogată în petrol ca îngrijitor de casă.

Agenția pentru refugiați a Națiunilor Unite a făcut apel la țările vecine să ofere protecție cetățenilor din Venezuela, care pleacă din cauza foametei. Situația e cu atât mai gravă încât oamenii din țările vecine profită de situația proastă a migranților din Venezuela.

Luz, o mamă singură din Venezuela, în vârstă de 21 de ani, a ajuns în Trinidad și Tobago cu barca, alături de alte două prietene, în luna mai. Ele au avut încredere într-un bărbat, care a pretins că face parte dintr-o organizație religioasă și că le poate ajuta. Totuși, toate trei au fost aduse într-o casă, bătute și violate. În același timp, ele au fost filmate în timpul violului.

”Nu avem speranță. Toate acestea se întâmplă din cauza crizei”, a susținut Luz. Femeia se declară în prezent ”devastată” de toate evenimentele nefericite din viața ei.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Luz a pierdut în luna aprilie o fetiță dintre cei trei copii ai ei într-un spital din Venezuela, pentru că doctorii nu au mai avut medicamente să o trateze. Ea susține că atunci când i s-a oferit posibiltatea să vină în Trinidad și Tobago nu i-a venit să creadă, dar avea să regrete amarnic câteva luni mai târziu.

Și activiștii pentru drepturile omului trag un semnal de alarmă. Carolina Jimenez, care reprezintă organizația Amnesty International, susține următoarele: ”Criza fără precedent din Venezuela a transformat o criză domestică a drepturilor omului într-una regională”.

”Țările din regiune nu sunt pregătite să accepte atât de mulți migrați și nici nu au sisteme de azil pentru a preveni exploatarea la locurile de muncă sau traficul uman. Acești oameni ar trebui protejați, dar în schimb se profită de pe urma lor”, a mai spus femeia.


CITEȘTE ȘI: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/ Au sărit în flăcări pentru a-și salva semenii. Acum sunt numiți ”cei patru fantastici din Neos Voutzas”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close