Mergi direct la conținut »
Teodorovici vrea amendarea ziariștilor din cauza declarațiilor făcute de un senator PNL: „Nu e corect să dezinformezi populaţia”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Teodorovici vrea amendarea ziariștilor din cauza declarațiilor făcute de un senator PNL: „Nu e corect să dezinformezi populaţia”

Teodorovici vrea amendarea ziariștilor din cauza declarațiilor făcute de un senator PNL: „Nu e corect să dezinformezi populaţia”

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a spus că declaraţia senatorului liberal Florin Cîţu potrivit căreia angajaţilor din minister li se cere să măsluiască datele privind execuţia bugetară pe anul 2018 este "o bazaconie totală şi o imbecilitate", acuzându-l că dezinformează oamenii.

De Cristina Radu,

„Este inacceptabil ca o persoană publică importantă, vicepreşedinte de partid, aşa cum este Florin Cîţu, să dea astfel de informaţii, în condiţiile în care Eurostat confirmă datele mele. Nu e corect să dezinformezi populaţia. (…) Cum îşi poate imagina cineva că ministrul de Finanţe, fie el şi din România, poate face aşa ceva: să manipuleze datele oficiale. (…) I-au spus lui oameni din finanţe… Este o bazaconie totală, o imbecilitate, pe româneşte”, a declarat miercuri pentru Agerpres ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Acesta a mai spus și că vrea sancționarea ziariștilor care i-au preluat declarațiile lui Cîțu.

„Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice – dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă”, a spus Teodorovici.

Declarațiile ministrului vin în replică la acuzațiile lui Florin Cîțu, care spune că Darius Vâlcov le-ar cere angajaților din MFP să falsifice datele despre execuția bugetului.

Potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), deficitul bugetului general consolidat s-a majorat cu 5,1 miliarde de lei în noiembrie 2018, ajungând la 26 de miliarde de lei după primele 11 luni din acest an, respectiv 2,7% din PIB. Faţă de aceeaşi perioadă din 2017 creşterea deficitului a fost de peste 2,5 ori, arată Agerpres.

În primele 11 luni din 2017, bugetul general consolidat se încheia cu un deficit de 10,2 miliarde de lei (1,21% din PIB). În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018 a fost consemnat un deficit bugetar de 20,9 miliarde de lei, respectiv 2,2% din PIB.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Potrivit datelor MFP, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 261,5 miliarde lei, reprezentând 27,5% din PIB, sunt cu 14,6% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Cheltuielile bugetului general consolidat sunt în sumă de 287,5 miliarde lei, cu 20,6% mai mari faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent.

Ţinta de deficit bugetar pentru anul 2018 este de 2,97% din PIB.

Citește și: Locuitorii Sectorului 2 din București vor plăti în 2019 cea mai mare taxă de salubritate! Noul tarif, în vigoare de la 1 martie

Close
Închide
  Close