De Mihai Niculescu,

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch, a declarat într-un comunicat al companiei că firma va ajuta cabinetele medicilor, spitalele, laboratoarele și centrele de sănătate cu noul său test COVID-19 „Testul rapid COVID-19 al lui Bosch va ajuta la oprirea răspândirii pandemiei și va rupe mai repede lanțul de transmisie” a spus el.

Testul rapid poate diagnostica zece agenți patogeni respiratori simultan pentru diagnostic diferențial și îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), arată sursa citată.

Bosch Healthcare Solutions a dezvoltat această soluție împreună cu cu Randox Laboratories Ltd din Irlanda.

Testul scos pe piață de Bosch are însă nevoie de platforma logistică a companiei, un aparat aflat deja pe piață în dotarea unor spitale, dispozitivul de analiză Vivalytic.

„Împreună cu partenerul nostru Randox, am reușit să dezvoltăm acest test rapid inovator într-un timp foarte scurt. cadru și suntem acum în situația de a-l oferi pe piață. Dispozitivul de analiză Bosch Vivalytic evaluează testul în siguranță și în mod sigur direct în spital, în laborator sau în cabinetul medicului, garantând cea mai bună protecție posibilă pentru pacienți și personalul medical ”, a declarat Marc Meier, președintele Bosch Healthcare Solutions GmbH.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

„Vrem ca testul rapid COVID-19 Bosch să joace un rol în oprirea pandemiei coronavirusului cât mai repede posibil. Acesta va grăbi identificarea și izolarea pacienților infectați ”, a adăugat Dr. Volkmar Denner.

Testul rapid de la Bosch are o acuratețe de 95%, potrivit încercărilor făcute în laborator, susțin reprezentanții companiei.

Dezvoltat în doar șase săptămâni, testul rapid poate detecta o infecție cu coronavirus SARS-CoV-2 la pacienți în maximum două ore și jumătate de la momentul prelevării eșantionului până la momentul în care ajunge rezultatul. Un alt avantaj al testului rapid este că poate fi efectuat direct în spitalul unde s-a făcut recoltarea analizelor.

Acest lucru elimină necesitatea transportului de probe, care mănâncă timp prețios.

Mai mult, pacienții află rapid dacă sunt infectați sau nu cu noul coronavirus, iar cei depistați pozitiv pot fi izolați imediat.

Cu testele utilizate în prezent, pacienții trebuie să aștepte de obicei una până la două zile pentru un rezultat.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

„Timpul este esențial în lupta împotriva coronavirusului. Diagnostic rapid și fiabil direct la fața locului- acesta este marele avantaj al soluției noastre, pe care îl vedem ca un alt exemplu de tehnologie care este „inventat pentru viață”, a mai spus Denner.

Ce oferă noul test molecular

Inovația Bosch este una dintre primele teste de diagnosticare moleculară complet automatizate din lume care pot fi utilizate direct de toate instituțiile medicale. Mai mult decât atât, permite testarea unei singure probe nu numai pentru COVID-19, dar și pentru alte nouă boli respiratorii, inclusiv gripa A și B, simultan.

„Caracteristica specială a testului Bosch este că oferă un diagnostic diferențial, ceea ce economisește timpul suplimentar necesar pentru testele ulterioare. De asemenea, oferă un diagnostic fiabil rapid, astfel încât să poată fi început un tratament adecvat mai rapid ” a explicat Marc Meier. Testul nou dezvoltat va fi disponibil în Germania începând cu luna aprilie, urmând să fie exportat apoi în Europa și în lume.

Citeşte şi:

VIDEO | Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Nelu Tătaru ministru al sănătăţii: „Să ia urgent toate măsurile pentru combaterea coronavirusului”

Alertă în București. Pacienți care fac dializă duși într-un centru de carantină, după ce au fost amestecați pozitivii de COVID-19 cu cei negativi

Harta cu spitalele afectate din România. Ministrul desemnat Nelu Tătaru le va cere medicilor infectați și fără simptome să trateze pacienții cu COVID-19

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres