MENIU CAUTĂ

Theresa May a primit acordul Guvernului britanic să atace Siria, alături de SUA și Franța

Distribuie

Theresa May a primit acordul Guvernului britanic să atace Siria, alături de SUA și Franța. Premierul britanic a convocat de urgență o ședință a Guvernului Britanic, în contextul în care Marea Britanie ia în calcul să se alăture la un atac al SUA în Siria, sprijinit și de Franța, transmite BBC

Miniștrii britanici i-au dat acordul Theresei May să atace Siria, alături de SUA și Franța, aceștia fiind de acord că, „foarte probabil”, atacul chimic comis în orașul Duma aparține regimului condus de Bashar Al-Assad.

”Premierul a spus că este vorba despre un act şocant şi barbar care a ucis până la 75 de persoane, inclusiv copii, în modul cel mai îngrozitor şi inuman. Cabinetul a fost de acord că regimul Assad are un istoric privind utilizarea armelor chimice şi este foarte probabil ca regimul să fie este responsabil pentru atacul de sâmbătă. Premierul a spus că este un exemplu suplimentar de eroziune a legislaţiei internaţionale în ceea ce priveşte utilizarea armelor chimice, un motiv de îngrijorare pentru noi toţi. În urma unei discuţii în care fiecare membru prezent a avut o contribuţie, Cabinetul a convenit că este vital ca utilizarea armelor chimice să nu rămână fără răspuns. Cabinetul a convenit asupra necesităţii de a lua măsuri pentru atenuarea suferinţei umanitare şi pentru a descuraja utilizarea în continuare a armelor chimice de către regimul Assad”, se arată într-un comunicat al guvernului britanic, potrivit BBC, scrie stirileprotv.ro.

Submarinele britanice au primit deja ordin să se apropie de Siria, la o distanţă care să permită lansarea de rachete.

Criza din Siria a atins din nou cote alarmante, după ce zeci de persoane au fost ucise sâmbătă, la Douma, într-un premus atac chimic. Guvernul sirian a fost acuzat de acest atac, însă Damascul respinge acuzaţiile, pe care le consideră ”fabricate”. Totodată, Rusia, principalul aliat al regimului lui Assad, a acuzat că atacul chimic a fost ”regizat în faţa camerelor de luat imagini” de către Căștile Albe.

Atacul SUA pare iminent, iar Rusia se așteaptă la acest lucru, motiv pentru care şi-a retras navele de război pe care le avea în portul sirian Tartus, după cum a anunțat, miercuri seara, cotidianul „Kommersant”, care se bazează pe imagini din satelit publicate de Image Satellite.

În plus, șapte avioane miliare americane au zburat în apropierea bazei militare ruse Hmeymim din Siria, unde s-ar ascunde Bashar Al-Assad.

Citește mai multe despre Theresa May pe Libertatea.

Comentarii