Mergi direct la conținut »
Theresa May anunță că va demisiona înainte să înceapă următoarea rundă de negocieri pentru Brexit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May anunță că va demisiona înainte să înceapă următoarea rundă de negocieri pentru Brexit

Theresa May anunță că va demisiona înainte să înceapă următoarea rundă de negocieri pentru Brexit

Premierul britanic Theresa May a anunțat, miercuri, într-o întâlnire deputații conservatori, că va demisiona din funcție înainte să înceapă următoarea rundă de negocieri.

Theresa May declară că va demisiona din funcția de prim-ministru de îndată ce ”Brexitul va fi livrat”, scrie BBC News.

Downing Street a confirmat oficial ceea ce a spus premierul. „A fost o perioadă dificilă, o grea încercare pentru țara noastră. Suntem aproape gata să începem un nou capitol și să construim acel viitor mai luminos, dar înainte de a putea face acest lucru, trebuie să terminăm treaba pe care o avem acum.

„Am simțit starea de spirit a partidului parlamentar. Știu că se dorește o nouă abordare – și o nouă conducere – în a doua fază a negocierilor cu Brexit – și nu mă voi opune”, a transmis May într-un comunicat oficial.

„Știu că unii oameni sunt îngrijorați că dacă veți vota pentru Acordul de retragere, voi lua acest lucru ca pe un mandat pentru a ne grăbi în faza a doua fără dezbaterea pe care trebuie să o avem. Nu voi face asta…”, a continuat premierul britanic.

Parlamentarii conservatori care au asistat la discursul premierului au spus că May nu a dat o dată precisă pentru demisie, dar a spus că „Nu va fi responsabilă pentru următoarea fază” și că „va face loc pentru altcineva”.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Deputații dezbat, miercuri după-amiază, și urmează să voteze în cursul serii opt alternative la Brexit în încercarea de a găsi o soluţie pentru ieşirea din impas.

Votul vine după ce deputații au preluat controlul asupra situației de la guvern și încearcă să găsească o soluție care să fie acceptată de majoritate. Variantele aflate în dezbatere includ plecarea fără o înțelegere, formarea unei uniuni vamale sau un plan de convocare a unui vot public pentru aprobarea acordului de Brexit.


Citește și: Antrenorul de tenis al lui Klaus Iohannis a ratat șansa de a o pregăti pe Simona Halep în 2009, când a refuzat-o! ”Poate dacă eram, nici nu ajungea așa de sus” (FOTO&VIDEO)


 

Close
Închide
  Close