Mergi direct la conținut »
Theresa May încearcă să liniștească migranții europeni din Marea Britanie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Theresa May încearcă să liniștească migranții europeni din Marea Britanie

Theresa May încearcă să liniștească migranții europeni din Marea Britanie

Theresa May încearcă să liniștească migranții europeni din Marea Britanie. Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a afirmat că una dintre priorităţile negocierilor pentru ieşirea ţării din blocul comunitar va fi găsirea unei soluţii pentru drepturile cetăţenilor europeni care locuiesc în Regatul Unit, relatează Reuters.

”Cred că în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor europeni din Marea Britanie, aici premierul a fost destul de clar că vrea ca această problemă să reprezinte o prioritate a negocierilor cu celălalte state membre”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului Guvernului.

Cu toate acestea, premierul britanic nu a propus un calendar pentru politicile ei vizavi de imigraţie.

”Întreaga idee a preluării controlului după ce ieşim din blocul comunitar se referă la faptul că decizia cu privire la migraţie să fie luată la nivel naţional”.

Premierul Theresa May a promis că va invoca până la finele lunii martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, prin care va declanşa procesul formal de retragere a Marii Britanii din UE. De asemenea, primele negocieri ar putea să înceapă abia în luna iunie, după informarea celorlalte 27 de ţări membre ale UE.

Membrii Camerei Comunelor au aprobat, la începutul lunii februarie, proiectul legislativ de autorizare a executivului cu puterea de declanşare a procedurii de ieşire din UE.

Citește și:

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis
Recomandări

CTP: ”Alegerile anticipate sunt o măsură de bun simț, utilizată acum de nesimțiți”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Cu toate acestea, presa britanică scrie că premierul Theresa May va anunţa sfârşitul liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene în Regatul Unit în jurul datei de 15 martie. Conform sursei citate, ministrul de interne, Amber Rudd, a declarat că după ce Marea Britanie va ieși din UE, „vom pune capăt liberei circulații așa cum o știm”. Ea examinează planuri privind oferirea de vize multianuale noilor sosiți în sectoare cheie ale economiei, simultan cu limitarea accesului la prestații sociale. Una din variante prevede ca imigranții să primească vize de muncă pe 5 ani, dar să le fie interzis accesul la prestații sociale cât timp se află în Marea Britanie.

Amber Rudd a confirmat că Ministerul de Interne „lucrează asupra unei serii de opțiuni”, dar a sugerat că sistemul final va fi decis numai după „doi ani de negocieri și pregătiri”.

Close
Închide
  Close