Mergi direct la conținut »
VIDEO | Ce părere au românii despre faptul că ţigările electronice ar putea fi interzise în spaţiile publice
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Ce părere au românii despre faptul că ţigările electronice ar putea fi interzise în spaţiile publice

VIDEO | Ce părere au românii despre faptul că ţigările electronice ar putea fi interzise în spaţiile publice

După ce Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunţat printr-un mesaj postat pe Facebook că şi ţigările electronice ar putea fi interzise în spaţiile publice, am întrebat românii ce părere au despre această iniţiativă.

Opiniile oamenilor sunt împărţite cu privire la faptul că Raed Arafat vrea să interzică şi ţigările electronice în spaţiile publice, unii considerând că această restricţie nu foloseşte nimănui, alţii fiind de părere că este benefică.

„Nu ştiu cât de sănătoasă este ţigara electronică. Pe mine nu mă deranjează modificarea aceasta, ci pe cei de la baruri şi restaurante, care au business-uri în zona asta. Pentru toţi fumătorii şi nefumătorii trebuie să existe şanse egale. Trebuie create spaţii şi pentru cei care fumează. De ce se mai vând ţigări, dacă sunt aşa toxice? Aşa că asta cu ţigara electronică mi se pare o glumă proastă, pentru că ţigara electronică trebuie cercetată niţel înainte să se vadă dacă îi otrăveşte pe ceilalţi, sau doar pe cel care fumează”, este de părere un bărbat din Bucureşti, care e fumător de câţiva zeci de ani şi preferă tutunul clasic, nu ţigările electronice.

Un alt bărbat din Capitală spune: „nu ştiu ce să zic! Nu ştiu dacă o să le interzică vre-odată. Ca să fiu sincer, eu lucrez în afara ţării, iar acolo era de mult o lege antifumat, şi mi s-a părut o schimbare bună, pentru că oriunde te duceai în cluburi şi restaurante te dureau ochii de la fum. Şi tot fumul ăla îl inhalai”.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

„Da, cred că este o modificare bună! Dacă te deranjează mirosul de la o ţigară, poate să te deranjeze şi cel de la o ţigară electronică, fiind nefumător”, este opinia unui alt bărbat.

Raed Arafat a postat, luni, pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre necesitatea impunerii de restricţii pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul. Mesajul este însoţit de un articol CNN care vorbeşte despre o creştere cu 900 la sută a utilizării ţigărilor electronice în licee.

Mai mult, Raed Arafat critică publicitatea la țigările electronice. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, într-o altă postare pe contul său de Facebook, acuză dur modul agresiv de promovare al acestui tip de fumat, care “este prezentat, în mod tendențios, ca fiind mai puțin dăunător sănătății dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate”.

 

Close
Închide
  Close