De Dragoș Tănase,

Capitala Franței este a doua cea mai scumpă capitală globală și una dintre cele patru capitale europene care se află în TOP 10.

Autoarea raportului, Roxana Slavcheva, a spus Parisul se numără printre primele 10 cele mai scumpe orașe din 2003, iar totul este foarte scump.

„Alcoolul, tutunul și transportul sunt scumpe în comparație cu alte orașe. O tunsoare pentru femei costă 119 dolari (aproximativ 105 euro) la Paris în comparație cu 74 $ (65 euro) la Zurich (Elveția-n.r.) și 54 de dolari (47,5 euro) la Osaka (Japonia-n.r.)”, a spus ea, citată de BBC.

Studiul a avut la bază produse similare din 133 de orașe, cum ar fi, de exemplu, prețul pâinii, dar s-a urmărit și dacă prețurile au scăzut sau crescut, având ca punct de referință nivelul de trai din New York, Statele Unite.

TOP 10 – Cele mai scumpe orașe din lume

1. Singapore (Singapore)

1. Paris (Franța)

1. Hong Kong (China)

4. Zurich (Elveția)

5. Geneva (Elveția)

5. Osaka (Japonia)

7. Seul (Coreea de Sud)

7. Copenhaga (Danemarca)

7. New York (SUA)

10. Tel Aviv (Israel)

10. Los Angeles (SUA)

La polul opus, capitala Venezuelei, Caracas, ocupă primul loc în topul celor mai ieftine orașe din lume, în acest an, locul secund fiind ocupat de capitala Siriei, Damasc.

Anul trecut, în Venezuela, inflația a atins aproape 1.000.000%, obligând guvernul să lanseze o nouă monedă.

Conform Economist Intelligence Unit, un „număr tot mai mare de locații” devine din ce în ce mai ieftin, din cauza impactului discrepanțelor politice sau economice.

TOP 10 – Cele mai ieftine orașe din lume

1. Caracas (Venezuela)

2. Damascus (Siria)

3. Tashkent (Uzbekistan)

4. Almaty (Kazakhstan)

5. Bengaluru (India)

6. Karachi (Pakistan)

6. Lagos (Nigeria)

7. Buenos Aires (Argentina)

7. Chennai (India)

8. New Delhi (India)

Bucureștiul a coborât în topul calității vieții, arată un studiu. Află de ce trăiesc mai prost locuitorii capitalei României!

FOTO – EPA


Citește și… Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din Europa! Doar localitățile industriale din Rusia și Ucraina ne depășesc