Mergi direct la conținut »
Top 7 beneficii mai puțin cunoscute ale terapiei Craniosacrale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Top 7 beneficii mai puțin cunoscute ale terapiei Craniosacrale

Top 7 beneficii mai puțin cunoscute ale terapiei Craniosacrale

Există nenumărate beneficii ale terapiei craniosacrale, terapie cu o atingere foarte delicată, o lumină care ajută la presiunea din sistemul nervos central, care permite altor sisteme din organism să se relaxeze și să se auto-corecteze. Specialiștii ne-au dezvăluit care sunt cele mai importante beneficii ale acestei terapii.

De Sonia Popa,

Terapia Craniosacrală se aplica oricui, dar mai ales celor care cred că orice problemă exterioară este generată de o emoţie interioară. Este un tratament cu ajutorul mâinilor, folosind o presiune care se simte precum greutatea unui nichel. Practicianul acestei terapii evaluează pacientul prin plasarea ușoară a mâinilor sale pe domenii-cheie. Terapia Craniosacrală elimină restricțiile din membranele și structurile osoase craniene, care permit fluidului să se circule și să atingă presiunea sistemul nervos. Acest lucru ajută la eliberarea de durerile de cap.

Ușurează spatele și durerile de gât

De asemenea, este deosebit de utilă în tratarea durerilor de spate și de gât. Sistemul craniosacral generează o palpare subtilă care circulă prin ea. Practicianul, acordat la acest ritm craniosacral, urmează direcția spre sursa de durere sau de tensiune, care poate fi într-un loc ascuns, indiferent de simptome. „Prin eliberarea restricțiilor din țesuturi, indiferent dacă acestea sunt situate la locul durerii sau în altă parte, corpul devine mai echilibrat sau normalizat, iar simptomele anormale sunt reduse”, explică specialiştii.

Tratează eficient problemele capului, gâtului și spatelui

Leziunile produc haos în organism, iar corpul păstrează această traumă. Terapia Craniosacrală nu numai că poate aduce vindecarea țesuturilor și zonelor afectate, dar aceasta poate aduce, uneori, o vindecare emoțională de traumă. Experiența fiecărui individ în timpul și după o sesiune de terapie este unică, dar studiile de caz demonstrează că efectul tratamentului este transformativ.

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului
Recomandări

CTP a interpretat declarația Gabrielei Firea cu privire la tăierea banilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Adresează o varietate de condiții

Un practicant al acestei terapii poate folosi această tehnică pentru a aborda o gamă largă de alte condiții, cum ar fi:

  • oboseala cronică
  • dificultăți emoționale
  • fibromialgie
  • autism etc.

Relaxează zonele tensionate din organism

Corpurile noastre își amintesc și păstrază tensiunile apărute la nivel mental, fizic și emoțional,  pe care le-am îndurat la un anumit moment. Acestea provoacă restricțiile și tensiunile care ne aduc durere sau împiedica sănătatea noastră. Eliberarea acestor restricții ne ajută să ne eliberăm de strecul care ne afectează.

Ajută organismul să se vindece singur

„Uneori corpul începe să se corecteze, chiar în timp ce practicantul își evaluează sistemul de dezechilibre. De îndată ce corpul detectează schimbările cauzate de practicant, el începe să se auto-corecteze. Palpările blânde ale practicantului activează procesele naturale de vindecare a organismului”, completează specialiștii.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Întărește rezistența organismului la boli

Terapia Craniosacrală a fost creată de John E. Upledger, un medic osteopat, după ce a cercetat și a studiat sistemul craniosacral la Michigan State University. El a descoperit că terapia craniosacrală îmbunătățite sistemele naturale de vindecare a organismului, contribuind astfel la îndepărtarea bolilor.

Îmbunătățește performanța generală a organismului

Frumusețea terapiei craniosacrale este că funcționează ușor pentru a facilita libera circulație și ușurința de mișcare a tuturor fluidelor corpului, membrane, mușchi și fascie. Cu ajutorul acesteia slăbim tensiunile din organism, care împiedică să își desfășoare activitatea la potențialul său maxim. Aceasta acționează asupra întregului corp, deoarece țesuturile afectate conectează toate părțile corpului între ele.

 

Close
Închide
  Close