MENIU CAUTĂ
25 Noi. 2016 11:47 , de Paul Barbu

Tot mai mulți români aleg un city break în România

Distribuie

Tot mai mulți români își planifică o vacanță de tip city-break pentru perioada următoare, spre deosebire de anii anteriori, potrivit HotelGuru.ro. Față de anii trecuți, când procentul celor care intenționau să plece într-un city break în România era foarte mic, anul acesta, aproximativ 35% dintre respondenți au declarat că intenționează să plece într-o astfel de călătorie. 

Perioada sărbătorilor de iarnă și a concediilor se apropie, iar mulți dintre români se gândesc la vacanță. Pentru aproximativ 43% dintre români pe lista destinațiilor favorite pentru petrecerea unui city-break se află orașele din străinătate, precum Praga, Barcelona și Romă.

Aproximativ 35% dintre români preferă România că destinație de city break. Dorința de a cunoaște mai bine țara, siguranța, prețurile accesibile și frumusețea peisajelor se află printre principalele motive pentru care România prezintă interes în ceea ce privește călătoriile de câteva zile. În opinia românilor, vacanțele în Sibiu, Brașov, Sighișoara și Cluj rivalizează cu cele oferite de marile capitale europene. În schimb, Baia Mare și București se număra printre orașele care nu impresionează turiștii români.

Bugetul de city break în România: 600 de lei maximum

Studiul arată gradul ridicat de mulțumire al românilor care aleg să petreacă o vacanță în țara, cu privire la serviciile oferite de hoteluri, resturante și atracții turistice. Regiunile care au impresionat din acest punct de vedere sunt Transilvania, Maramureș și Dobrogea.

Peste jumătate din respondeți au spus că bugetul alocat unei vacanțe de tip city-break în România este sub 600 lei. Pentru 36,1% dintre români, bugetul alocat se încadrează între 600 și 1000 lei.

Totuși, 25,4% dintre români nu știu încă dacă își vor planifica o vacanță pentru următoarea perioadă. Motivul principal invocat este lipsa banilor. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.765 de respondenți din România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada septembrie – noiembrie.

 

Loading...
Comentarii