UPDATE 18.15: Predoiu: „Cred că pentru funcţia de prim ministru este indicată o persoană care să poată duce această funcţie înainte cu rezultate concrete pentru cetăţeni şi companii.”
UPDATE 17.50 USL: Băsescu nu demisionează. Menţinem opţiunea alegerilor anticipate
UPDATE 17.00 Opoziţia cere alegeri anticipate
UPDATE 16.55 „Am înţeles că s-ar putea să fie prim ministru Daniel Dăianu. Are probitatea morală de a fi prim ministru. Este extraordinar, cel mai înfocat stelist care a existat vreodată”, a declarat Gigi Becali la România tv
UPDATE 16.45: UDMR şi UNPR vor premier politic
UPDATE 16.00: Guvernul se va reuni în şedinţă la ora 17.00, sub conducerea premierului interimar Cătălin Predoiu
UPDATE 15:00 Preşedintele Traian Băsescu a început consultările cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui nou premier; primii care au intrat la discuţii sunt reprezentaţii minorităţilor
UPDATE 13:55 PDL susţine desemnarea unui premier tehnocrat. Conducerea partidului a luat azi această decizie
UPDATE 13:05 Partidele din Opoziţie refuză se meargă separat la consultările de la Cotroceni, aşa cum a programat Administraţia Prezidenţială
Programul consultărilor pentru desemnarea unui nou premier
15.00 – 15.30 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale;
15.30 – 16.00 – Partidul Conservator;
16.00 – 16.30 – Uniunea Naţională pentru Progresul României;
16.30 – 17.00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România;
17.00 – 17.30 – Partidul Naţional Liberal;
17.30 – 18.00 – Partidul Social Democrat;
18.00 – 18.30 – Partidul Democrat Liberal.
sursa: Administraţia Prezidenţială
UPDATE 12:28 Demisia Guvernului a ajuns în Parlament. Emil Boc şi-a depus mandatul în această dimineaţă. Demisia primului-ministru înseamnă şi demisia întregului Guvern.
UPDATE 12:20 Cătălin Predoiu a fost desemnat premier interimar, anunţă Administraţia Prezindenţială
UPDATE 12:18 Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi paridele parlamentare vor avea loc la ora 17.
UPDATE 12:10 Sebastian Vlădescu, cea mai nouă variantă de premier, după demisia premierului şi a întregului Guvern condus de el (RTV)
UPDATE 12:00 Lucian Croitoru sau Mihai Tănăsescu sunt numele vehiculate îndeosebi în acest moment pentru formarea unui nou Guvern. Dar nu sunt singurii potenţiali succesori ai lui Emil Boc, care şi-a dat azi demisia din funcţia de premier.
Ca şi anul trecut, când se discuta despre posibila demisie a premierului Emil Boc, au apărut din nou ca posibili nominalizaţi să alcătuiască şi să conducă un nou Guvern şefii SRI şi SIE. Cristian Maior şi Mihai Răzvan Ungureanu.
Cele mai mari şanse le are, potrivit unor surse politice citate de Mediafax, desemnarea unui premier tehnocrat. Decizia finală depinde de discuţiile de la Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare.
Guvernul nu va fi însă unul de tehnocraţi, ci majoritar politic, însă pentru ministerele cheie opţiunile se îndreaptă către tehnocraţi.
Totuşi, cabinetul nu ar urma să fie unul de tehnocraţi, ci unul majoritar politic. Pentru ministerele cheie opţiunile se îndreaptă către tehnocraţi.
Premierul Emil Boc şi-a anunţat demisia în această dimineaţă, la dinalul unei şedinţe de Guvern de urgenţă.
„Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării”, a spus premierul demisionar
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro