Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu a dat declarații de martor în dosarul închisorilor CIA la PICCJ
Ştiri Libertatea > Ştiri > Traian Băsescu a dat declarații de martor în dosarul închisorilor CIA la PICCJ

Traian Băsescu a dat declarații de martor în dosarul închisorilor CIA la PICCJ

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dat recent o declarație de martor la Parchetul instanței supreme, în dosarul în care se cercetează condițiile existenței unei închisori CIA în România.

De Cătălin Lupășteanu,

Surse judiciare confirmă informația pentru Libertatea.ro și precizează că acesta a stat câteva ore la discuții cu procurorul de caz.

În același dosar au mai dat declarații Ioan Talpeș și fostul președinte al României Ion Iliescu.

Acest dosar are la bază plângerea lui Abd Al Rahim Hussain Muhammad Al Nashiri, un cetăţean saudit de origine yemenită, iar cazul este instrumentat de Secția de Urmărire Penală și Criminalistică de la Parchetul instanței supreme.

Sauditul susţine că a fost victima unei proceduri de extrădare ilegală instrumentată de CIA şi a fost înschis în centre de detenţie secrete de pe teritoriul statului român şi polonez.

În plus, el precizează că şi-a petrecut mai bine de doi ani într-o închisoare CIA din România, de la 12 aprilie 2004 şi până la 6 septembrie 2006, înainte de a fi transferat la Guantanamo Bay, unde încă se află în spatele gratiilor.

Citește și România, condamnată la CEDO pentru găzduirea de închisori secrete ale CIA. ”România cunoștea scopul activităților CIA pe teritoriul său și a cooperat”

 

Close
Închide
  Close