Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu cheamă românii la referendumul pentru justiție. ”Merită un DA”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Traian Băsescu cheamă românii la referendumul pentru justiție. ”Merită un DA”

Traian Băsescu cheamă românii la referendumul pentru justiție. ”Merită un DA”

Fostul președinte Traian Băsescu încurajează românii să voteze DA la referndumul pentru justiție, explicând că acesta este vital pentru recredibilizarea României pe plan internațional. Participarea la consultarea populară ar fi semnalul clar că țara noastră nu abandonează principiile statului de drept, consideră Traian Băsescu.

De Mihai Niculescu,

Traian Băsescu a scris vineri pe Facebook apelul său de participare la referendumul din 26 mai, alături de argumentele sale adresate cetățenilor. Există momente, ce-i drept foarte rare, când popoarele trebuie să fie deasupra elitelor politice pentru a-şi salva ţara. Din păcate, alianţa PSD-ALDE-UDMR a adus ţara la cel mai scăzut nivel de credibilitate de la intrarea în Uniunea Europeană şi până acum”, a scris Traian Băsescu.

În opinia fostului președinte al României, cu o guvernare orientată strict pe salvarea lui Dragnea şi a acoliţilor săi infractori, România a fost decredibilizată, fiind în pragul aplicării Articolului 7 din Tratatul de la Lisabona, ca semnal puternic pentru alterarea valorilor statului de drept, prin decizii destinate a pune Justiţia sub controlul guvernanţilor”.

Este drept, întrebările pentru referendum nu sunt nici cele mai inspirate şi nici cele mai clare, dar participarea la acest referendum este vitală pentru recredibilizarea României. O bună participare care să ducă la validarea referendumului ar fi semnalul, dar şi garanţia că România nu va abandona principiile statului de drept şi că Justiţia va rămâne independentă”, a mai spus senatorul PMP, candidat la alegerile europarlamentare.

Băsescu consideră că răspunsul potrivit este DA.

Românii au şansa să demonstreze, că atunci când politicieni derapează, au forţa de a-şi asuma responsabilitatea corectării derapajelor unei puteri politice corupte şi imorale. Dragnea, Tăriceanu şi Kelemen Hunor trebuie să primească fără menajamente, direct de la români, mesajul de respingere a unei politici făcute în favoarea unor găşti corupte şi nu în favoarea românilor, aşa cum au jurat la învestire. Până la urmă, oricâte deficienţe ar fi în formularea întrebărilor, în mod categoric, tot merită un DA”, este concluzia lui Băsescu.


Citește și: Luptătorul Cătălin Moroșanu face masterul în Criminalistică. “Nu m-am gândit să lucrez ca avocat, dar poate voi profesa în mediul universitar”


 

 
 
Close
Închide
  Close