MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Traian Băsescu, Dan Andronic și Adrian Sârbu, pe lista de audieri a comisiei SRI de săptămâna viitoare

Distribuie

Președintele comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda a declarat, joi, după audierea Elenei Udrea că săptămâna viitoare sunt așteptați la audieri fostul președinte al României, liderul PMP Traian Băsescu, și patronii media Dan Andronic și Adrian Sârbu.

Manda a spus că nu știe dacă din lista de 65 de persoane prezentată de fostul  ofițer SRI Daniel Dragomir, și care, în opinia acestuia, ar trebui audiate pentru a susţine acuzaţiile sale privind existenţa unui „stat paralel”.

Despre o audiere a lui Florian Coldea sau alte persoane din SRI, atât timp cât s-au adus acuzații și pot să confirme și să infirme, va trebui să existe o corespondență cu aceste persoane, dar deciziile se vor lua în plenul comisiei.

Manda: Udrea ne-a explicat cum a apărut această construcţie a statului paralel

Preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI a declarat, după audierea Elenei Udrea, că aceasta a povestit comisiei cum a fost creat ”statul paralel” şi cum funcţionau ”culoarele Justiţiei” şi ”culoarele media”.

Săptămâna viitoare, la comisie vor fi audiați fostul preşedinte Traian Băsescu, patronul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, şi fostul şef al Pro TV, Adrian Sârbu.

”Doamna Udrea ne-a explicat cum a apărut această construcţie a statului paralel, când a apărut şi cum au evoluat lucrurile, dându-ne exemple de persoane cu nume şi prenume din tot ce înseamnă această relaţie a unor persoane din conducerea SRI cu unele persoane din Justiţie. A explicat cum au fost create culoarele din Justiţie, cum sunt culoarele din media, a dat inclusiv nume de persoane din Justiţie sau nume de persoane din conducerea SRI”, a declarat Claudiu Manda la finalul audierii Elenei Udrea în comisia parlamentară de control al SRI.

Fostul deputat Elena Udrea a fost audiată, joi, la comisia pentru controlul SRI. ”Am venit să spun cum s-a construit acest stat paralel în România, în ultimii ani”, a spus ea, când a ajuns la Parlament.

Aceasta a declarat, după discuția din comisie, că a relatat un moment interesant, și anume când ”un șef de Parchet a primit un telefon din SRI și i s-a spus cum să procedeze într-un anumit dosar”, la care a fost martoră și pe care l-a povestit mai departe.

Despre audiere, președintele comisiei pentru controlul SRI a afirmat că Elena Udrea le-a spus parlamentarilor ”cum a încercat acest sistem paralel să acapareze funcții importante în stat și atunci ar fi avut nevoie ca un partid care nu era la fel de docil, să nu mai aibă putere”.

”Nu vreau să comentez dacă a fost sau nu o victimă”, a mai afirmat Claudiu Manda.

Citește și: Un orădean a tapetat un autoturism cu bileţele post-it. Motivul pentru care bărbatul a făcut asta. ”E alimentat cu energie divină?”

Citește mai multe despre Adrian Sârbu, Dan Andronic și audieri pe Libertatea.

Comentarii