De Răzvan Mihalașcu,

„Vă garantez un lucru – nu am cum să pierd acest proces. Deja ştiu cum trebuie să demonstrez lipsa lui de valabilitate şi de consistenţă. Însă nu aş vrea să fac publică abordarea pe care o voi avea. Sunt acuzaţii fabricate pe lucruri incomplet luate în analiză. Voi câştiga acest proces, totul este să se desfăşoare suficient de repede şi sper acest lucru, pentru că nu vreau să stau cu acest bolovan atârnat. Am toate argumentele să demonstrez că raportul CNSAS a fost întocmit tendenţios. Cel puţin tendenţios”, a declarat Traian Băsescu, la postul B1Tv.

Potrivit Mediafax, fostul președintele este de părere că s-au folosit „informaţii trunchiate” în raportul CNSAS, ceea ce este „complet incorect”.

„În al doilea rând, nu ştiu cum Dumnezeu de a apărut chiar acum, pentru că predarea arhivei s-a făcut în 2005-2006. Deci au apărut noutăţi în 2019… Şi cea mai mare noutate este faptul că SRI, aşa scrie în documente, a predat în data de 9 aprilie o casetă, o rolă care i-a ajutat să pună lucrurile cap la cap, spun dânşii. Sigur, dosarul a explodat în plină campanie, iar acum campania continuă, în condiţiile în care suntem în proces de negociere la Parlamentul European”, a adăugat Băsescu, conform sursei citate.

Duminică seară, Antena 3 a prezentat două note informative date de „Petrov”, numele conspirativ care ar fi fost al fostului preşedinte Traian Băsescu.

În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină. Documentele ar fi făcut parte din dosarele celor denunţaţi şi din acest motiv nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu, precizează Antena 3.

Curtea de Apel Bucureşti a înregistrat pe 29 mai dosarul deschis la sesizarea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), care cere stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu.


Citește și:

O româncă „vândută” de regimul Ceaușescu cu 10.000 de dolari în Venezuela preferă să rămână în cea mai periculoasă țară din lume decât să revină în România! Povestea fabuloasă a profesoarei de violoncel din Caracas, născută în București

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor