Mergi direct la conținut »
Băsescu, fostul presedinte
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Traian Băsescu, solicitare către Iohannis, în cazul revocării lui Augustin Lazăr: „Să spună cine este mincinosul!”

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Luni, 29 octombrie 2018, 10:20

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi cere şefului statului, Klaus Iohannis, să lămurească opinia publică cu privire la existenţa unei ordonanţe prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea sa, pe vremea când era primar la Sibiu. Băsescu precizează că preşedintele nu are dreptul la tăcere, şi trebuie să spună clar cine este "mincinosul", Augustin Lazăr sau Tudorel Toader.

Ad placeholder

„Preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere ! Tudorel Toader afirmă că în dosarul înaintat de Ministerul Justiţiei către CSM şi către Iohannis în procesul de numire în funcţia de Procuror General, s-ar fi aflat şi o ordonanţă prin care Augustin Lazăr ar fi aprobat un NUP în favoarea preşedintelui. Dacă a fost aşa, ar semăna a şantaj la Preşedintele României . Augustin Lazăr afirmă că nu a existat un asemenea document în dosarul său .
Este clar că unul din doi, ori Toader ori Lazăr, minte fără ruşine, unul pentru a-l demite pe celălalt iar celălalt pentru a se menţine pe funcţie”, a scris fostul preşedinte pe pagina de Facebook.

Traian Băsescu consideră că „preşedintele Iohannis nu are dreptul la tăcere pentru că este singurul care poate “desemna” mincinosul, spunând public dacă a avut în dosarul lui Augustin Lazăr o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale (NUP) pe numele său, ordonanţă aprobată de Augustin Lazăr”.

„În minutul următor declaraţiei preşedinteluiu, mincinosul trebuie să demisioneze”, mai spune Traian Băsescu.

Fostul şef al statului menţionează, într-un post scriptum ,că „dacă documentul s-a aflat în dosar şi Klaus Iohannis are o mare problemă”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a anunțat că va publică în următoarele zile rezoluția de clasare a dosarului care îl viză pe Klaus Iohannis, pe care a găsit-o în dosarul de candidatură a procurorului general, Augustin Lazăr.

Documentul ar fi fost în mapa lui Augustin Lazăr, în 2016, când a candidat pentru șefia Parchetului General. Augustin Lazăr a fost numit procuror general în data de 28 aprilie 2016 de către președintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Justiției de la acea vreme, Raluca Prună.

Un nume greu din PSD și-a dat demisia. „Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie”
Recomandări
Un nume greu din PSD și-a dat demisia. „Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie”
 

Augustin Lazar a susţinut vineri că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis. Mai mult, Lazăr a mai precizat, pentru Realitatea TV, că a cerut informaţii de la CSM, dacă la mapa profesională există vreo astfel de lucrare, şi i s-a răspuns că nu.

Raportul integral al lui Tudorel Toader privind activitatea lui Augustin Lazăr

Ad placeholder

Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, miercuri seară. Anunțul a fost făcut într-o conferință în care a prezentat, timp de o oră, un raport de 63 de pagini, în 20 de puncte. La scurt timp după anunț, Augustin Lazăr a reacționat. „Concluziile ministrului Justiției sunt de natură de a destabiliza Ministerul Public”, a spus acesta.

Citeşte şi: 3 ANI DE LA COLECTIV. Flavia Lupu, supraviețuitoare a tragediei. „În perioada asta e cel mai greu. Reîncep coșmarurile…”

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close