De Radu Țuțulan,

Experimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Libertatea.ro şi a început la ora 09:50. În acel moment, conform aplicaţiilor de calculare în timp real a traficului din Bucureşti, cu maşina personală ar fi durat aproximativ 28 de minute pentru a ajunge din Piaţa Sfântul Gheorghe, zona Lipscani, în zona Pipera.

Tramvaiul a plecat din staţie la 09:57 şi a oprit în 18 staţii înainte de a ajunge la destinaţia finală, Platforma Industrială Pipera. S-a mers destul de încet, din cauza şoferilor care fie circulau pe unde erau şinele tramvaiului, fie blocau în intersecţii trecerea acestuia.

Tramvaiul 16 a ajuns în zona Pipera la 10:37, aşadar a fost nevoie de 40 de minute pentru a parcurge întregul drum, de la un capăt la celălalt, la care se mai adaugă şi cele aproape 10 minute de aşteptare a acestuia în staţie. Cu metroul, din zona Unirii sau Universitate până în Pipera nu se fac mai mult de 25 de minute, cu tot cu timpul de aşteptare, dar la ore de vârf sunt atât de mulţi călători încât rar te poţi urca în prima garnitură de metrou care ajunge în staţie.

De aceea, mulţi preferă în continuare să folosească maşina personală, fiindcă le oferă un confort sporit, chiar dacă, la ore de vârf, stau blocaţi în trafic şi 60 de minute.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."
GSP.RO

Dobre: 'Eu nu sunt sclavul Simonei!' Halep rupe tăcerea, ce s-a întâmplat de fapt: "Nu a fost frumos..."