Mergi direct la conținut »
Elevii din București ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Elevii din București ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

Elevii din București ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu bucureștean ar putea beneficia de transport public gratuit, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei. Hotărârea ar urma să intre în vigoare în termen de 60 de zile de la aprobare.

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a municipiului Bucureşti”, prevede proiectul, potrivit Agerpres.

Cheltuiala este eligibilă la calculul compensaţiei acordate de Primăria Bucureşti, aferentă serviciului public de transport, conform Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului de Transport Public de Călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov cu Societatea de Transport Bucureşti STB SA.

„Primăria Municipiului Bucureşti desfăşoară o activitate susţinută pentru a sprijini prin toate formele legale îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară activitatea de învăţământ în municipiul Bucureşti, inclusiv atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafaţă şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul vehiculului personal. Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu trebuie să beneficieze de accesul liber la unităţile şcolare în care activează pe teritoriul municipiului Bucureşti. PMB şi operatorul propriu de transport au înregistrat de-a lungul anilor solicitări din partea cetăţenilor bucureşteni cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani”, prevede raportul de specialitate.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Vechiul regulament permitea pensionarilor să circule cu mijloacele de transport în comun doar în baza talonului de pensie şi al buletinului. Astfel, vârstnicii nu era obligaţi să-şi procure carduri de călătorie electronice, şi cu atât mai puţin să le valideze. Acum, cei care nu o fac vor primi o amendă aproape la fel de mare ca valoara pensiei minime garantate în România, care în 2018 e 640 de lei. De asemenea, copiii cu vârsta de până la 7 ani pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun.

Citește și

FOTO/ La primărie, pe pavele, la școală, prin noroi. Cum explică primarul: „Acolo e șantier, doar nu era să construiesc școala în altă parte și să o plantez în Prigoreni”

 

Close
Închide
  Close