Mergi direct la conținut »
Transportatorii ameninţă cu blocarea traficului, între Piața Victoriei și Casa Presei, în semn de protest faţă de falşii transportatori
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Transportatorii ameninţă cu blocarea traficului, între Piața Victoriei și Casa Presei, în semn de protest faţă de falşii transportatori

Transportatorii ameninţă cu blocarea traficului, între Piața Victoriei și Casa Presei, în semn de protest faţă de falşii transportatori

Transportatorii ameninţă cu un nou protest în Piața Victoriei, joi, în semn de protest faţă de falşii transportatori. Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) va relua protestele de stradă, joi, 21 martie, dacă Guvernul nu va promova Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) promisă în urmă cu trei săptămâni, informează confederaţia.

De Dragoș Tănase,

La protest, vor participa transportatori autorizati aparţinând membrilor COTAR, ceea ce ar înesmna peste 5.000 de autovehicule.

„Coloana se va forma din faţa Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în Bucureşti, cât şi pe drumurile naţionale, de unde vor veni coloane de maşini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizaţi de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare, când vor bloca Bucureştiul cu autocare, microbuze şi taxiuri din întreaga ţară”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, citat de Mediafax.

COTAR cere Guvernnului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece cei care practică pirateria în transporturi, fără licenţă şi fără autorizaţie, nu sunt altceva decât falşi transportatori de persoane, susține confederaţia.

Din același motiv, mii de taximetriști au protestat în fața Guvernului, la mijlocul lunii februarie.

Apoi, la finalul aceleiași luni, transportatorii au amânat un protest, după o întâlnire avută cu ministrul Transporturilor.

Atunci, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Vasile Ștefănescu, preciza pentru Libertatea că protestul taximetriștilor se amână cu două săptămâni, în urma rezultatului întâlnirii de azi cu ministrul Transporturilor şi cu ministrul Dezvoltării Regionale din 27 februarie.

Astfel, pe 1 martie, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a fost publicat anunțul referitor la inițierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003.

FOTO: Vlad Chirea (Arhivă)


Citește și… Aparatul cu care taximetriștii nu pot măslui prețul călătoriei! Un produs 100% românesc


 

Close
Închide
  Close