MENIU CAUTĂ

Transportatorii anunță mitinguri de amploare în București. Gabriela Firea solicită Guvernului găsirea unei soluții

Distribuie

Primarul general al Capitalei solicită Guvernului Dăncilă găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a evita blocarea traficului în București, după ce aceștia au cerut aprobare pentru desfășurarea unui miting de protest în Piața Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 și 28 februarie, în intervalul orar 9:00 - 15:00. 

„Confederaţia Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea desfăşurării unui miting de protest în Piaţa Victoriei, în zilele de 13, 14, 27 şi 28 februarie, în intervalul 9.00 – 15.00.

Transportatorii acuză Guvernul că refuză să actualizeze Legea taximetriei (nr. 38, actualizată în 2017), în sensul eliminării concurenței neloiale practicate de platformele de tip Uber.

La solicitarea expresă a reprezentanţilor Primăriei Capitalei, organizatorii protestului au fost de acord să limiteze durata acestuia la câteva ore în data de 13 februarie şi să renunţe la cel din data de 14 februarie, solicitat iniţial, dar au precizat că, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate în urma acţiunii de mâine, la sfârşitul lunii vor reveni cu autovehiculele din dotare pentru a continua protestul”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

În urma celor transmise de COTAR, Gabriela Firea solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă soluționarea situației.

„Solicit Guvernului României, personal dnei prim-ministru Viorica Dăncilă, găsirea unei căi rezonabile de dialog cu transportatorii pentru a preîntâmpina astfel de acțiuni de protest care vor paraliza traficul în toată zona centrală a Bucureștiului.

Este dreptul oricui să protesteze atâta vreme cât nu încalcă legea, acesta este şi motivul pentru care Primăria Capitalei a autorizat mitingul, dar nu este drept ca bucureștenii să fie victime colaterale în această dispută, mai ales că problema nu este una locală, ci generală la nivelul întregii ţări”, a transmis Gabriela Firea.


VIDEO/ Viața unui operator la 112: de la fetița de 10 ani care și-a salvat mama, la românii care sună ca să-şi încarce cartelele telefonice


 

Comentarii