Mergi direct la conținut »
Transportatorii renunță la protestul de miercuri din Piața Victoriei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Transportatorii renunță la protestul de miercuri din Piața Victoriei

Transportatorii renunță la protestul de miercuri din Piața Victoriei

Transportatorii renunță la protestul de miercuri din Piața Victoriei, după discuția pe care au avut-o cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, care le-a promis că vor fi făcut modificări legislative pentru a combate pirateria.

Liderul COTAR spune că decizia de a renunța la protest a fost luată și pentru că miercuri va fi adus în țară trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I, care va fi înmormântat sâmbătă, la Curtea de Argeș.

Președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, Vasile Ștefănescu, a declarat, pentru Libertatea, că protestul de miercuri 13 decembrie a fost suspendat, după ce delegația transportatorilor care a fost la discuții cu ministru Transporturilor, Felix Stroe, a primit promisiuni că până în 20 decembrie vor fi făcute modificările pentru a combate ”pirateria” realizată de Uber și alte firme similare.

Vasile Ștefănescu a precizat că dacă pânâ la data stabilită cu ministrul Transporturilor nu vor fi făcute schimbările convenite la discuțiile de miercuri, transportatorii vor ieși în stradă, în 21 și 22 decembrie, când au autorizație de protest.

Liderul COTAR a mai spus că decizia de a renunța la proteste a fost luată și pentru că acestea ar fi avut loc în ziua în care este adus în țară trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, care de la Aeroportul Henri Coandă va fi dus la Castelul Peleș de la Sinaia, apoi, în aceeași zi va fi adus la Palatul Regal din Capitală, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la Curtea de Argeș.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

COTAR avea autorizație de protest pentru miercuri, de la ora 09.00, în Piața Victoriei și anunța că vor ieși în stradă peste 5.000 de transportatori. De asemenea, miercuri erau anunțate proteste și în marile orașe din țară, respectiv Timişoara, Arad, Iaşi, Braşov, Bacau, Craiova, Constanța, între orele 09.00-20.00.

”Nu înţelegem cum pregăteşte Guvernul OUG pentru a-i condamna penal pe cei care nu plătesc taxele şi impozitele, din moment ce în România vorbim deja despre fenomenul numit «uberizare» – fenomen tolerat şi susţinut de guvern prin lipsa oricăror acţiuni care l-ar putea opri. Acest fenomen nu se referă exclusiv la firma Uber, ci la toate afacerile neautorizate care se ascund în spatele unor platforme digitale”, arăta COTAR în comunicatul de presă în care anunța protestele.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat de curând că vor fi interzise toate formele de transport care nu respectă legea taximetriei.

Acest lucru înseamnă interzicerea Uber și Taxify, două servicii de transport care nu dețin autorizații și licențe așa cum au taximetriștii.

Mită pentru medici: 8 șefi ai companiei pharma KRKA audiază angajații din România. ”Voi știați tot!”
Recomandări

Mită pentru medici: 8 șefi ai companiei pharma KRKA audiază angajații din România. ”Voi știați tot!”

Ce spunea Uber

Uber a reacționat atunci, afirmând că peste 350.000 se bazează pe Uber zilnic și mii de șoferi Uber plătesc taxe la stat.

“Peste 350.000 de bucureșteni se bazează pe Uber pentru drumurile zilnice și mii de șoferi parteneri fac un venit în plus, prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public (anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale). Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport”, a afirmat atunci Uber.

Scandaluri mondiale cu UBER în prim plan

Uber a pierdut de curând licențele de transport în Londra, dar și în orașul britanic Sheffield. De asemenea, serviciile sale au fost interzise și în Israel, prin decizie a instanței. În cursul acestui an, compania s-a retras și din Danemarca și Ungaria.

Compania se află în mijlocul mai multe investigații realizate de către autotitățile americane, dar și într-un proces cu miză foarte mare cu Google, fiind acuzată de furt de tehnologie.


Citește și: Biserica Ortodoxă explică de ce Regele Mihai va fi înmormântat pe întuneric. „Iarna, ziua e mai scurtă”


Close
Închide
  Close