Mergi direct la conținut »
Transportatorii români vor protesta la Strasbourg
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Transportatorii români vor protesta în faţa Parlamentului European din Strasbourg, pe 27 martie

De Dragoș Tănase, . Ultimul update Duminică, 24 martie 2019, 10:55

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) informează, prin intermediul unui comunicat, că va protesta miercuri, 27 martie, în faţa sediului Parlamentului European din Strasbourg, împotriva Pachetului 1 de mobilitate, alături de alte patronate din România şi din ţările estice.

Ad placeholder

„Ţările vestice încearcă să profite de situaţia generată de Brexit şi vor să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate 1, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, desfăşurată în data de 27 martie. Federaţia Operatorilor Români de Transport se opune vehement prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate, fiind împotriva restricţionării cabotajului, respectiv introducerea unei perioade de ‘răcire” (cooling-off) de 5 zile (sau oricare altă perioadă) înainte ca alte operaţiuni de cabotaj să poată fi efectuate în aceeaşi ţară cu acelaşi autovehicul”, spun reprezentanţii FORT, în comunicat.

De asemenea, transportatorii români spus „nu” pentru întoarcerea acasă a conducătorilor auto cel puţin o dată la patru săptămâni – sau, în cazul în care şoferul alege să ia două repausuri săptămânale reduse, după trei săptămâni pe drum.

FORT solicită şi reanalizarea condiţiilor de efectuare a perioadei de repaus săptămânal normal în cabina autovehiculului, fiind, totodată, împotriva aplicării regulilor detaşării la transporturile rutiere.

„Pentru a promova din nou această poziţie, în încercarea de a bloca un vot nedrept, reprezentanţii FORT se vor deplasa la Strasbourg pe data de 27 martie, pentru a participa la un protest similar celui din luna ianuarie a.c., împotriva Pachetului 1, alături de alte patronate din România şi din ţările estice. Totodată, FORT solicită public atât Guvernului României cât şi europarlamentarilor români să se implice serios în acest subiect, susţinând interesul firmelor de transport autohtone a căror activitate ar fi grav pereclitată de adoptarea unor măsuri ce încalcă principiile de bază ale funcţionării Uniunii Europene”, se menţionează în comunicatul federaţiei.

Astfel , pese 300 de reprezentanţi FORT se pregătesc pentru deplasarea de pe 27 martie având speranţa că de data aceasta „numărul europarlamentarilor români prezenţi la manifestare, dar şi la vot, o să fie complet”.

Totodată, FORT lansează public rugămintea către preşedintele României să se implice în acest subiect, susţinând interesul economic general al ţării noastre, cu atât mai mult cu cât participă, zilele acestea, la reuniunea Consiliului European.

Anul acesta, pe 10 ianuarie, a avut loc un protest al transportatorilor din România, Bulgaria și Polonia și în fața sediului Parlamentului European din Bruxelles.

Atunci, a fost un protest cu succes al transportatorilor est-europeni, pentru că propunerile respinse de parlamentarii europeni erau cele care afectau transportatorii români. Află care erau acestea!

Ad placeholder

FOTO – Arhivă Libertatea


Citește și… Transportatorii s-au înțeles cu Guvernul. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat cu trei ore mai devreme


 

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
Nu mai există cale de întoarcere. Klaus Iohannis a promulgat legea
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Nu mai există cale de întoarcere. Klaus Iohannis a promulgat legea
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
HOROSCOP
Horoscop 9 iulie 2020. Balanțele pot întâmpina probleme la serviciu, pe fondul sănătății
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close