Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Trei frați români, condamnați la 28 de ani de închisoare în Marea Britanie pentru trafic de persoane și exploatare

Trei frați români, condamnați la 28 de ani de închisoare în Marea Britanie pentru trafic de persoane și exploatare

Trei frați români, membri ai unei grupări criminale din Ilford, Marea Britanie, au fost condamnați vineri la 28 de ani de închisoare de către Tribunalul din Blackfriars Crown.

De Dragoș Tănase,

Valentin Lupu (25 de ani), Grigore Lupu (39 de ani) și Alexandru Lupu (43 de ani) au fost găsiți vinovați de trafic de persoane și exploatare (sclavie modernă).

Instanța a stabilit că faptele s-au petrecut în perioada iulie 2015 – octombrie 2018, timp în care gruparea infracțională aducea persoane în Marea Britanie, pentru a le exploata în construcții, potrivit ilfordrecorder.co.uk.

Victimele erau păcălite că vor fi plătite cu 500 de lire sterline pentru 30 de zile de muncă, dar în schimb erau lăsate fără carte de identitate și forțate să locuiască în case supraaglomerate din estul Londrei.

Apoi, cei trei români falsificau documente pentru ca victimele, deși nu aveau calificările necesare, să poată lucra în construcții.

Persoanele care ajungeau pe mâna lor erau bătute, iar veniturile le erau controlate de cei trei frați. De exemplu, în doar trei ani, aceștia au obținut din veniturile victimelor peste 1,2 milioane de lire sterline.

În octombrie 2018, în urma unei acțiuni de amploare, care a avut loc desfășurată în Londra și în România, în octombrie 2018, autoritățile au descoperit 33 de victime: 24 de bărbați 4 femei și cinci copii.

O lună mai târziu, o profesoară universitară din Marea Britanie a fost acuzată de sclavie modernă. Ar fi ținut un bărbat ca sclav în magazia conacului ei de peste 1 milion de euro.

Recent, doi români au fost condamnați în Anglia pentru că se dădeau șoferi de taxi, dar își jefuiau clienții.

FOTO: Metropolitan Police UK


Citește și:
Cazuri de sclavie modernă, descoperite la o fermă din Ucraina. Cum erau racolate și abuzate victimeleClose
Închide
  Close