Mergi direct la conținut »
Trei magazine din Piața Oradea au fost sparte când camerele video nu funcționau
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trei magazine din Piața Oradea au fost sparte când camerele video nu funcționau

Trei magazine din Piața Oradea au fost sparte când camerele video nu funcționau

Trei magazine din hala unei piețe din Oradea au fost sparte, iar hoții au furat încasările unui comerciant, de 3.500 de lei. Spargerea a avut loc în condițiile în care hala este păzită, dar sistemul de supraveghere video nu funcționează. Acesta aparține Primăriei, care însă nu l-a mai menținut în funcțiune, pentru că hala urmează a fi demolată.

De Mihai Niculescu,

Trei spaţii comerciale din hala acoperită a Pieţei Cetate din Oradea au fost sparte, joi dimineață. Furtul a fost constatat în jurul orei 7.00.

„S-a reclamat faptul că uşile a trei compartimente din hala acoperită a Pieţei Cetate au fost forţate, iar în două dintre ele s-a şi pătruns”, a declarat pentru ebihoreanul.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu.

Căutările poliţiştilor sunt îngreunate de faptul că niciuna dintre camerele de supraveghere din hală, aparţinând Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, nu funcţionează.

Directorul ADP Oradea știe de nefuncționalitatea camerelor dar spune că oricum hala va fi demolată.

Am fost informat şi despre incident şi despre faptul că nu funcţionează camerele de supraveghere în hală. A fost probabil o defecţiune tehnică, dar se va rezolva. Oricum, sunt patru camere, câte una pentru fiecare culoar, care nu acoperă întreaga suprafaţă a halei şi, pentru că aceasta urmează să fie demolată, nici nu ne-am preocupat să investim în extinderea sistemului de supraveghere”, a recunoscut directorul ADP Oradea, Liviu Andrica.

Potrivit directorului, furtul a fost comis după ora 5.00 dimineaţa, în timp ce paznicul descuia uşile halei pentru ca vânzătorii să-şi poată aproviziona spaţiile comerciale, astfel că nu a putut acoperi tot perimetrul.

Sursa foto: ebihoreanul.ro


Citește și: EXPERIMENT ȘOCANT. Cum reacționează românii când sunt martori la o situație de discriminare și hărțuire – VIDEO


 

Close
Închide
  Close