Mergi direct la conținut »
UPDATE / Trei morți și peste 100 de răniți, după ce un tren a deraiat lângă Milano (FOTO & VIDEO). MAE: "Un român printre răniți" Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE / Trei morți și peste 100 de răniți, după ce un tren a deraiat lângă Milano (FOTO & VIDEO). MAE: "Un român printre răniți"

UPDATE / Trei morți și peste 100 de răniți, după ce un tren a deraiat lângă Milano (FOTO & VIDEO). MAE: „Un român printre răniți”

Accident feroviar în Italia, unde un tren a deraiat în apropiere de Milano. Trei persoane și-au pierdut viața și alte peste 100 au fost rănite, relatează presa italiană.

UPDATE – 26 ianuarie: Inițial, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că niciun român nu se află printre victimele accidentului de ieri, dar ulterior a revenit cu un comunicat în care precizează că, totuși, un conațional a fost rănit.

UPDATE – Din fericire, numărul morților a scăzut la trei, după ce au autoritățile italiene au revizuit bilanțul anterior, în care apăreau patru victime. De altfel, presa italiană vehicula tot un număr de patru morți, în urma tragediei de lângă Milano.

UPDATE – ora 13.10: Niciun român nu se află printre victimele accidentului feroviar din Italia. Consulul României la Milano s-a deplasat la fața locului, iar situația e monitorizată în continuare”, a precizat ministrul Afacerilor Externe (MAE), Teodor Meleșcanu.

UPDATE – ora 12.00: Bilanțul accidentului feroviar din apropiere de Milano a crescut la patru morți. Totodată, mai multe persoane ar fi în continuare blocate în garnitura de tren.

Cauzele accidentului sunt încă necunoscute, însă autoritățile iau în calcul ipoteza unei defecțiuni la sistemul de cuplare a vagoanelor. Potrivit unui martor, trenul a început să se zguduie înainte să deraieze.

UPDATE ora 10.44: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un comunicat de presă, că verifică dacă printre victimele accidentului se numără și cetățeni români. „Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime”, se arată în comunicatul MAE.

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni
Recomandări

Am fi avut dreptul la o opțiune. PAH despre cum ne izbim de același tip de politicieni

În acest moment, nu este clar motivul pentru care trenul a deraiat. Accidentul a avut loc în apropiere de Milano, iar numeroși muncitori se aflau în tren.

„Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

„Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări”, mai transmite MAE.

Potrivit unui prim bilanț, două persoane au murit, zece au fost grav rănite și alte o sută au suferit răni ușoare.

FOTO: EPA


Citește și: Celebrul Whisky Man, exclusiv la Libertatea LIVE, despre cum a ajuns să fie spărgător de bănci: ”Trebuie să cauți femeia din spatele deciziei!”


 

Close
Închide
  Close