Mergi direct la conținut »
Un român printre răniți, în accidentul de tren de la Milano. S-a aflat și cauza tragediei Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un român printre răniți, în accidentul de tren de la Milano. S-a aflat și cauza tragediei

Un român printre răniți, în accidentul de tren de la Milano. S-a aflat și cauza tragediei

Un român printre răniți, în accidentul de tren de la Milano. Un grav accident feroviar a avut loc joi, 25 ianuarie, când un tren a deraiat în apropiere de Milano, în Italia.

Trei persoane și-au pierdut viața și alte peste 100 au fost rănite, relatează presa italiană.

Inițial, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că niciun român nu se află printre victimele accidentului de ieri, dar ulterior a revenit cu un comunicat în care precizează că, totuși, un conațional a fost rănit.

„În continuarea informațiilor privind accidentul feroviar din dimineața zilei de 25 ianuarie 2018, Ministerul Afacerilor Externe face armatoarele precizări:

  • Consulatul General al României la Milano urmărește îndeaproape evenimentele legate de incidentul feroviar din dimineața zilei de 25 ianuarie 2018.
  • Potrivit informaţiilor obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, printre răniți s-a aflat un cetățean român care a fost transportat la spital cu răni ușoare, ulterior fiind externat.
  • Consulatul General al României la Milano este în contact permanent cu autoritățile locale fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, precizează MAE.

Din primele date ale anchetei, care „ar putea dura și ani”, potrivit unui membru al comisiei care cercetează cazul, lipsa unei bucăți de 23 centimetri din șina de cale ferată ar fi stat la baza accidentului. Însă, autoritățile iau în calcul și ipoteza unei defecțiuni la sistemul de cuplare a vagoanelor.

Accidentul a avut loc în apropiere de Milano, iar numeroși navetiști se aflau în tren. Potrivit unui martor, trenul a început să se zguduie înainte să deraieze.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

FOTO: EPA


Citește și: VIDEO/A fost făcut public protocolul secret al vizitei lui Nixon în România! Ce a fost obligat să facă Ceauşescu

EXCLUSIV/ Generali, masoni și naționaliști s-au adunat în Partidul Lege și Ordine: ,,Islamismul vrea să ne distrugă”/VIDEO


Close
Închide
  Close