MENIU CAUTĂ

UPDATE | Trenul InterRegio 1765, Iași-Timișoara, a deraiat la ieșirea din Gara Dej. Traficul feroviar în zonă nu este afectat

Distribuie

Tren deraiat la Dej, pe 24 septembrie. Clipe de groază, noaptea trecută, pentru cei aproximativ 200 de călători din trenul InterRegio 1765, Iași - Timișoara, care a deraiat la trecerea peste macazele de ieșire din stația Dej Călători, în județul Cluj.

UPDATE – ora 11.05:  CFR Infrastructură informează că traficul feroviar pe relația Dej Călători – Gherla se desfășoară conform graficului din Mersul Trenurilor.

Trenul Inter Regio 1765 care circulă pe relația Iași -Timișoara a deraiat, în cursul nopții de 24 septembrie, la ieșire din gara din Dej. Nicio persoană nu a fost rănită, cei aproximativ 200 de călători fiind preluați de trenul IR 1406 din stația Dej Călători până la Cluj, de unde și-au continuat călătoria cu un tren suplimentar – IR 12056 – pentru direcția Timișoara.

Acum, la fața locului, se află reprezentanți ai Regionalei CF Cluj, Poliției TF și criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Dej, cauzele deraierii urmând a fi stabilite de comisia care anchetează evenimentul.

Pentru repunerea trenului pe linie se va interveni cu un tren macara de 125 tf și cu un vagon ajutor.

Circulația trenurilor pe relația Dej Călători – Gherla nu este afectată, traficul feroviar fiind operațional pe celelalte linii.

Știrea inițială – Pasagerii și personalul feroviar nu au fost răniți, iar călătorii au fost preluați de un alt tren care a circulat pe celălat fir de cale ferată, după verificarea gabaritului și avizul de liberă trecere, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

„Mecanicul a spus că, dintr-o dată, s-a lărgit șina”, a povestit un martor, citat de Antena 3.

„La un moment dat, a luat-o ca pe arătură, zguduitură… și a sărit de pe șine”, a spus un alt călător.

Echipele de intervenție de la CFR Infrastructură s-au deplasat imediat la fața locului, pentru repunerea vagoanelor pe șine și pentru reluarea circulației în condiții de siguranță.

Conducerea Sucursalei Regionale Cluj s-a aflat, de asemenea, la locul evenimentului și cercetează circumstanțele în care a avut loc deraierea. Măsurile operative au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

Dacă pasagerii care au bilete/abonamente vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.

În schimb, vara aceasta, CFR Călători a redus la jumătate timpul pentru obținerea biletelor online. Călătorii pot cumpăra acum bilete cu cel puţin șase ore înainte de plecarea trenului.

Pentru mai multe detalii, informații CFR: 021 9521.

FOTO: dejeanul.ro

FOTO: CFR Infrastructură

VIDEO: dejeanul.ro


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ „Te pupă tot clanul Bucă!”. La șuetă cu săteanul care l-a inspirat pe Celentano din „Las Fierbinți”


 

Citește mai multe despre Dej, judetul cluj, tren și tren deraiat pe Libertatea.

Comentarii