Mergi direct la conținut »
Trenuri blocate între Predeal și Timișu de Sus. Călătorii au preferat să facă ”autostopul”. Unele garnituri au câte 5 ore de întârziere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Trenuri blocate între Predeal și Timișu de Sus. Călătorii au preferat să facă ”autostopul”. Unele garnituri au câte 5 ore de întârziere

Trenuri blocate între Predeal și Timișu de Sus. Călătorii au preferat să facă ”autostopul”. Unele garnituri au câte 5 ore de întârziere

Trenuri blocate între Predeal și Timișu de Sus. Călătorii au preferat să facă ”autostopul”. Unele garnituri au câte 5 ore de întârziere. 

Circulaţia pe cea mai mare arteră feroviară din România a fost blocată după ce mai mulţi copaci au căzut, luni seară, peste cablurile electrice. Incidentul a avut loc între Predeal şi Timişu de Sus şi a fost al doilea în decurs de 24 de ore.

Două garnituri private şi două ale CFR Călători au fost oprite pe traseu, până când arborii au fost îndepărtaţi şi a fost verificată instalaţia electrică. Printre garniturile oprite s-a aflat trenul internaţional Bucureşti – Budapesta care, din acest motiv, a acumulat o întârziere de peste 5 ore.

Iar situația nu e tocmai cea mai bună. Cele două locomotive diesel ce tractau trenurile pe distanța dintre Brașov și Predeal s-au defectat.

Trenuri blocate între Predeal și Timișu de Sus. Călătorii au preferat să facă ”autostopul”. Explicațiile de la CFR

Unii dintre oamenii care se aflau în aceste garnituri au decis să-și continue drumul făcând autostopul pe DN 1.

Comunicatul CFR:

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal – Timișu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni, 10 septembrie 2018, de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Trenurile de călători care asigură legătura pe relaţia Bucureşti – Braşov staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov în intervalul orar necesar finalizării lucrărilor de intervenţie în zona Predeal – Timişu de Sus, care s-au desfăşurat şi în cursul nopţii. Această măsură este necesară pentru a permite accesul a 3 drezine pantograf care acţionează pentru restabilirea continuității firului de contact, a cablului purtător și efectuarea reglajelor la catenară pe întreaga distanțăafectată de căderile de copaci, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiţii normale, cu tracţiune electrică.

La această oră, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de traffic.

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521.”

Circulația a fost redeschisă pe firul II, au anunțat cei de la CFR. Recent, din cauza unui accident, trenurile au circulat pe rute ocolitoare între Craiova și Caracal.


Citește și:

EXCLUSIV/ Adevărul din spatele carierei de fotomodel. O tânără din România strălucește la Milano: „Ți se refuză un job dacă ai cu jumătate de centimetru în plus pe șolduri”

Close
Închide
  Close