MENIU CAUTĂ
14 Aug. 2018 15:21

Trenurile între Craiova și Caracal circulă deviat, după deraierea unui tren de marfă. Ce întârzieri înregistrează

Distribuie

Trenurile Interregio circulă deviat pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, ca urmare a deraierii, în 12 august 2018, a unui tren de marfă al Grup Feroviar Român (GFR) între Malu Mare şi Banu Mărăcine. Din această cauză, trenurile înregistrează întârzieri, în medie, de 120 de minute. Pentru o parte din trenurile Regio se va asigura transbordare cu autobuze pe distanţa Leu - Craiova şi retur.

Potrivit CFR Călători, S.R.T.F.C. Craiova Divizia  Comercială, s-a luat măsura cuplării mai multor garnituri de trenuri şi trecerii într-o singură garnitură peste porţiunea afectată de închidere, pentru evitarea blocajelor având în vedere că în zona respectivă circulaţia se desfăşoară în principal pe linie simplă, iar pentru o parte din trenurile Regio se va asigura transbordare cu mijloace auto pe distanţa Leu – Craiova şi retur.

Pentru perioada 14 – 16 august, transbordarea călătorilor se va face de către  S.R.T.C.F Craiova cu mijloace auto din Craiova – Leu şi retur, respectând orarul  comercial aferent fiecărui tren:

  • Din Staţia Craiova la Staţia Leu , se va face transbordare pentru trenurile :

IR 1592 , R 9002, R 9008 , IR 1596 , R 9006, R 9005 si IR 1597

  • Din Staţia Leu pentru Staţia Craiova , se va face transbordare pentru  trenurile  :

R 9381 ,  R 9003, R 9385 , R 9001.

Pasgerii care au bilete /abonamente la trenurile afectate si vor sa rnunte la calatorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor /calatoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferata în vigoare.

Un tren de marfă a deraiat duminică, în județul Dolj, între Caracal și Craiova. Din primele informații, garnitura era compusă din 23 de vagoane cu biodiesel. Trenul a căzut de pe un pod de pe raza localității Cârcea. Șapte vagoane s-au răsturnat, iar dintr-altul care s-a înclinat s-a scurs combustibil într-un pârâu, potrivit ISU Dolj.

Citește și:

ANALIZĂ / Ce spun economiștii despre dublarea pensiilor: ”O utopie. Nu se poate așa ceva!”

Citește mai multe despre tren deraiat pe Libertatea.

Comentarii