MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 18:12

Trezorierul PSD Mircea Drăghici a sesizat Inspecția Judiciară: S-a mizat pe inducerea percepției unei false vinovății, fără ca eu să mă pot apăra

Distribuie

Deputatul Mircea Drăghici, a sesizat joi Inspecția Judiciară cu privire la abaterile disciplinare săvârșite de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) care fac cercetări în două cauze penale privind gestionarea fondurilor PSD.

Potrivit sesizării depuse, procurorii care efectuează urmărirea penală, precum și Procurorul Șef al Biroului de informare și relații publice din cadrul PÎCCJ au încălcat grav secretul deliberării sau confidențialitatea lucrărilor care au acest caracter, fără a servi interesul public ce ar fi justificat un demers de comunicare.

„Procurorii au răspuns imediat unor jurnaliști arătând că eu aș fi vizat de verificări în două dosare. În schimb, eu, care se pare că sunt vizat direct în aceste două cauze, nu am primit încă un răspuns de la PÎCCJ, deși în urmă cu câteva săptămâni am solicitat procurorilor să îmi spună ce calitate am în anchetă și în ce stadiu se află cercetările. Prin această manieră selectivă de informare și fără a face clarificările necesare, se induce deliberat suspiciunea unei vinovății, fără a mi se da șansa de a mă apăra”, a declarat Mircea Drăghici.

Trezorierul PSD a subliniat încă o dată că toate controalele financiare efectuate până în prezent de Curtea de Conturi și Autoritatea Electorală Permanentă au certificat în repetate rânduri că PSD a respectat întru totul legislația finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale.


EXPERIMENT LIBERTATEA. Unde fugim când sună alarma? Buncăre private și subsoluri abandonate din anii 90


 

 

Citește mai multe despre mircea draghici, piccj, inspectia judiciara, Parchet și PSD pe Libertatea.

Comentarii