Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

TROTUARUL RULANT dintre Gara de Nord și Gara Basarab A DEVENIT FUNCŢIONAL | FOTO

De Madalina Ciodaru Burada,

Trotuarul rulant face legătura între Gara de Nord, Gara Basarab și stațiile intermodale de pe Pasajul Basarab. Acesta este amplansat pe peronul 1 al Gării de Nord și are o capacitate maximă de 6000 de persoane pe oră/sens. Astfel, la ieșirea din cele două vestibule și din stația de metrou călătorii pot accesa actuala intrare în Gara de Nord de unde pot fi utilizate trotuarele rulante.
„Iată că, odată cu punerea în funcțiune a trotuarului rulant care face legătura între stația intermodala, Gara de Nord și Gara Basrab, nodul intermodal Pasaj Basarab este complet. Astfel, se asigură legătura cu mijloacele de transport în comun de pe inelul principal de circulație: autobuze, troleibuze, tramvai, tren și metrou. În acest fel se explică utilitatea și necesitatea stației de tramvai construită pe Pasajul Basarab. Cetățenii Bucureștiului merită să simtă și să vadă că pot trăi civilizat și le mulțumesc încă o data constructorilor că au reușit să ducă la bun sfârșit această lucrare, primul trotuar rulant, dintr-un nod intermodal. Ne procupa acum să menținem aceast trotuar în condiții optime de functionare”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. 

Lungimea totală a trotuarului este de 240 de metri. Lucrarea este compusă din 6 trotuare rulante, câte trei pentru fiecare sens, cu o lungime de 80 m fiecare. Trotuarul este dotat cu senzori de viteză și pasageri, iar viteza cu care se mişcă este de 0,5 m/s. Trotuarul este în întregime acoperit, asigurându-se confortul călătorilor și protecția de ploi sau vânt.

Close
Închide
  Close