Facebook, cea mai utilizată și mai puternică rețea de socializare din lume la ora actuală, a împlinit în cursul acestei luni 18 ani de la lansarea în mediul virtual. În același timp, cu peste două miliarde și jumătate de utilizatori la nivel global platforma americană este și cea mai populară rețea de social-media. La fel ca în alte domenii, și aici există lucruri pe care foarte mulți dintre utilizatori nu le știu sau uită că le pot face pentru simplul faptul că nu sunt relevante pentru viața de zi cu zi.
De aceea ne-am gândit să-ți dezvăluim câteva trucuri mai puțin știute pe care rețeaua de socializare a lui Mark Zuckerbereg le pune le dispoziția utilizatorilor săi.
Dacă dorești să înlocuiești poza de profil vei vedea că acum mai ai la dispoziție alte două opțiuni: „Fă un clip video nou de profil” și „Selectează un clip video de profil”. Dacă optezi pentru un filmuleț nou, automat se va activa camera telefonului care îți va permite să înregistrezi un video de 6 secunde.
Dacă nu mai dorești să primești anumite notificări precum cele referitoare la jocuri sau la zilele de naștere ale unor prieteni din listă va trebui să accesezi opțiunea Setările Contulu, apoi Notificări, iar aici vei alegece notificări să primești și ce notificări să nu (mai) primești.
Dacă vrei ca pe „feed” să nu ți se afișeze anumite informații poți filtra conținutul. Dacă apare ceva ce nu te interesează, selectează săgetuța din colțul din dreapta-sus al postării și selectează opțiunea Ascunde postarea. Dacă vei face acest lucru mai des, Facebook va ști ce îți place și ce nu îți place.
Aplicație Facebook îți oferă posibilitatea de a prioritiza conținutul care apare pe pagina personală. Pentru asta trebuie să accesezi fila Mai multe, apoi să selectezi Preferințe pentru Noutăți, iar aici să alegi una dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție.
Facebook îți dă posibilitatea să alegi cine să-ți vadă activitatea. Astfel, în colțul din stânga-sus al aplicației, sub numele de profil, este un meniu de tip „drop-down” de unde poți alege dacă postarea va fi publică, vizibilă doar pentru prieteni, doar pentru familie ori pentru anumite persoane din lista de prieteni.
În cazul în care conținutul difuzat de un prieten devine enervant poți să nu îl mai vezi. Pentru asta trebuie să mergi la profilul persoanei respective și să alegi să nu îl mai urmărești. Astfel, nu vei mai vedea ce postează, dar veți rămâne în continuare prieteni.
Dacă ai acordat permisiunea, Facebook va folosi datele despre locația ta pentru a-ți permite să dai „check-in” sau pentru a o adăuga la postările tale. Dacă te-ai răzgândit și vrei să limitezi accesul aplicației la locația ta, mergi în Setările contului, apoi selectează Locație și dezactivează opțiunea.
Dacă în viața ta amoroasă apare o schimbare și vrei să actualizezi ca atare profilul de Facebook fără ca modificarea să apară în fluxul prietenilor va trebui să faci câteva operațiuni. Accesează meniul „drop-down” din colțul din stânga-sus pentru a schimba setările de confidențialitate, astfel încât să setezi cine va vedea modificarea pe care ai făcut-o.
Facebook îți urmărește activitatea (like-uri, comentarii, etc.) pe care o înregistrează într-un Jurnal de Activități, pe care doar tu îl poți vizualiza. Poți folosi un filtru cu ajutorul căruia poți seta ce tip de activitate să ți se afișeze. În plus, poți găsi un comentariu mai vechi pe care dorești să-l ștergi.
Când aplicația Facebook este instalată videoclipurile sunt setate să pornească automat la derularea „feed”-ului. Ca să dezactivezi redarea automată Noutăți trebuie să atingi butonul situat în dreapta-jos a ecranului, apoi Setări cont și Sunete, iar aici trebuie să deactivezi Videourile din News Feed încep cu sunet.