Un acord încheiat în 2015 între Teheran și marile puteri restricționează programul nuclear iranian în schimbul ridicării mai multor sancțiuni economice internaționale împotriva Republicii Islamice.

Donald Trump a numit acest acord încheiat de administrația președintelui Barack Obama drept „cea mai proastă afacere negociată vreodată”, de aceea a luat acum această decizie.

Secretarul de stat al SUA a precizat că l-a notificat, în acest sens, pe președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, în legătură cu evaluarea ce va urma să fie făcută.

Tillerson a transmis, într-un comunicat, că Iranul s-a conformat angajamentelor luate în cadrul acordului încheiat cu marile puteri privind limitarea programului său nuclear, dar există îngrijorări cu privire la rolul sau de stat finanțator al terorismului.

Iranul „rămâne unul dintre statele principale care sponsorizează terorismul prin multe platforme și metode”, a mai spus Rex Tillerson.

„Președintele Donald J. Trump a cerut Consiliului Național de Securitate să efectueze o evaluare interinstituțională a Planului comun de acțiune cuprinzător (The Joint Comprehensive Plan of Action /JCPOA/) pentru a se evalua dacă suspendarea sancțiunilor legate de Iran în conformitate cu JCPOA este vitală intereselor de securitate națională a Statelor Unite”, a indicat șeful Departamentului de Stat.

De altfel, Donald Trump și-a schimbat poziția în cele mai importante dosare de politică externă. La nici trei luni de când a devenit președintele SUA, Donald Trump și-a schimbat brusc poziția privind mai multe subiecte importante de politică externă…

 

 

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează