MENIU CAUTĂ

Donald Trump: ”Locul și data întâlnirii cu Kim Jong-un vor fi anunțate în trei zile”

Distribuie

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus că va anunța în trei zile data și locul întâlnirii cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un. Președintele american a specificat clar că cei doi nu se vor întâlni în Zona Demilitarizată (DMZ), unde, anterior, Kim Jong-un a avut un summit cu șeful statului sud-coreean, Moon Jae-in, arată CNN

Un alt loc posibil care a fost evocat mai demult de Donald Trump este Singapore. În urmă cu două zile, preşedintele american a declarat că este tentat de DMZ pentru întrevederea lui cu liderul nord-coreean.

„Există ceva ce-mi place foarte tare în această idee” (a DMZ ca loc al întrevederii), a spus Trump. „Dacă sunteţi la faţa locului şi dacă lucrurile se desfăşoară cu bine, este posibil să existe o mare celebrare chiar acolo, nu într-o ţară terţă”, a declarat el.

Potrivit cotidianului sud-coreean Chosum Ilbo, care citează surse diplomatice, întâlnirea dintre Donald Trump şi Kim Jong Un ar urma să aibă loc la mijlocul lunii iunie, în Singapore.

Donald Trump a decis, pe 8 mai, retragerea SUA din Acordul nuclear semnat cu Iranul.

FOTO: EPACITEȘTE ȘI: FOTO | O cameră video care înregistra tastarea PIN-ului a fost descoperită într-un bancomat. Tu poți vedea unde este ascunsă? 

Citește mai multe despre kim jong un, Coreea de Sud și întâlnire pe Libertatea.

Comentarii