Trump renunță la ideea de armistițiu. Și la sancțiunile pentru Rusia

În acel apel, Trump a anunțat o schimbare totală de poziție. Nu mai cere o pauză de 30 de zile în luptele dintre Rusia și Ucraina, idee pe care el însuși o propusese anterior și pe care europenii o susținuseră.
Mai mult, a spus clar că nu îl mai interesează sancțiunile impuse Rusiei, deși cu doar o săptămână înainte le promisese aliaților că nu va renunța la ele, anunță surse BILD.

„De acum, Rusia și Ucraina trebuie să-și rezolve singure problema”, a fost mesajul liderului de la Casa Albă, ceea ce înseamnă că SUA vor să se retragă din conflict.

Potrivit unor surse citate de BILD, momentul a fost tensionat. Liderii europeni au rămas muți. Nimeni nu a avut curajul să întrebe ce înseamnă exact că „SUA ies din conflict”, de teamă că Trump ar putea anunța oficial sfârșitul sprijinului american pentru Ucraina.

Un înalt oficial european a spus că, în acel moment, „toți au rămas fără glas. Ne țineam respirația”.

Europa încearcă să-l țină pe Trump în joc

Cancelarul german Friedrich Merz a încercat să salveze situația și i-a propus lui Trump organizarea unei întâlniri tehnice, la nivel de negociatori. Trump ar fi fost de acord. Pentru moment, scenariul cel mai sumbru, retragerea completă a SUA din procesul de pace, a fost evitat, dar nu se știe pentru cât timp, scrie sursa citată.

Secretul Israelului în războiul cu Iranul: micul stat este o mare putere tehnologică, cu companii de zeci de miliarde de dolari. Iar un român a pus bazele acestui ecosistem
Recomandări
Secretul Israelului în războiul cu Iranul: micul stat este o mare putere tehnologică, cu companii de zeci de miliarde de dolari. Iar un român a pus bazele acestui ecosistem

Chiar dacă administrația Trump e sceptică față de livrările de arme, Ucraina depinde încă de serviciile secrete americane pentru informații despre atacurile rusești. În plus, sistemul Starlink, esențial pe front, e operat tot din SUA.

O ieșire totală a americanilor ar putea însemna ridicarea unilaterală a sancțiunilor împotriva Rusiei și o apropiere de Moscova. Cu alte cuvinte, exact ce vrea Putin. Iar dacă SUA se retrag complet, Ucraina rămâne singură în fața lui Putin.


Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (4)
Avatar comentarii

Toni2 22.05.2025, 11:17

Trump e ***a lui putin, agentul krasnov e șantajat de putin să îi accepte condițiile altfel nu se explică comportamentul lui ***arnic pro-putin și Rusia, este santajabil acționând ca o ***ă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Avatar comentarii

Gion 22.05.2025, 10:43

Pai ce e de mirare că doar sa publicat investigația că Putin îl are la mâna pe Trump cu chesti de corupție etc.... Trump e un dictador nu un președinte care susține democrația. America nu e o democrație nu poate fi atât timp cât este asemănătoare cu Corea de Nord.

Avatar comentarii

anonimus 22.05.2025, 08:47

Sa fim seriosi, UE nu are nici o parghie sa constranga SUA sa ramana implicat in razboiul din Ucraina.

    Avatar comentarii

    Rahan5 22.05.2025, 12:17

    anonimus   •  22.05.2025, 08:47

    Sa fim seriosi, UE nu are nici o parghie sa constranga SUA sa ramana implicat in razboiul din Ucraina.

    catre @anonimus. Ba da !. UE inseamna Europa si Europa inseamna europeni. Iar SUA inseamna tot europeni (cu exceptia ca venea la putere Kamala Harris). Nu exista ,,etnie a SUA". Baza etnica este tot europeana._ SUA va fi aliatul Europei daca Putin incepe un razboi nuclear. Asta este cel mai important. Infanteristii sovietici vor fi complet nimiciti oriunde se vor ascunde ei: Siberia, Tibet, Himalaya, sau in fundul iadului.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.