Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader a discutat despre legile Justiției cu delegația Comisiei de la Veneția
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Tudorel Toader a discutat despre legile Justiției cu delegația Comisiei de la Veneția

Tudorel Toader a discutat despre legile Justiției cu delegația Comisiei de la Veneția

Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit miercuri cu membrii unei delegații a Comisiei de la Veneția pentru a discuta despre legile Justiției. Printre subiectele abordate s-au numărat ordonanțele de urgență ale Guvernului, inițiate în acest domeniu.

De Răzvan Mihalașcu,

Tudorel Toader a avut o întrevedere la sediul Ministerului Justiției cu reprezentanții Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia). Delegația a fost compusă din Claire Bazy-Malaurie, Martin Kuijer, Nicolae Esanu, Kaarlo Tuori şi Grigory Dikov.

Din partea Ministerului Justiţiei au participat la întâlnire reprezentanţi ai Direcţiei Elaborare Acte Normative: Ileana Petre, Dragoş Panaitescu şi Dragoş Enrico Dediu, notează Agerpres.

„Subiectele abordate în cadrul discuţiei au vizat aspecte privitoare la legile Justiţiei, cu un accent pe cele cinci ordonanţe de urgenţă ale Guvernului iniţiate de către Ministerul Justiţiei şi adoptate în perioada septembrie 2018 – martie 2019 (OUG 77/2018, OUG 90/2018, OUG 92/2018, OUG 7/2019 şi OUG 12/2019)”, potrivit comunicatului emis de Ministerul Justiției.

Ministrul Justiției a prezentat contextul legislativ care a dus la modificarea celor trei legi ale Justiției, precum și considerentele pentru adoptarea unora dintre soluţiile legislative cuprinse în cele cinci ordonanţe de urgenţă ale Guvernului.

Află ce a transmis Klaus Iohannis delegaţiei Comisiei de la Veneţia.


Citește și:

Cum a descoperit o mamă că a fost căsătorită cu un violator în serie. Tatăl îi spunea fiicei sale că abuzurile sexuale sunt pedepse pentru notele mai mici de la școală! Instanța a decis că poate fi judecat în libertate


 

Close
Închide
  Close