Mergi direct la conținut »
Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr
Ştiri Libertatea > Ştiri > Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr

Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr

Tudorel Toader cere revocarea lui Augustin Lazăr. Ministrul Justiției a declanșat procedura de revocare a procurorului general. 

Tudorel Toader a citit raportul de evaluare, care a conținut 60 de pagini, iar la final a cerut revocarea lui Augustin Lazăr. Conferința de presă a durat aproximativ o oră.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcţia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanţă profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiţiei de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general cu nerespectarea criteriilor şi procedurilor legale. Preşedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul justiţiei a transmis fără ca dosarul să fie complet, preşedintele a numit fără a exista verificarea legalităţii şi nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, şi nu înţeleg de ce, apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”, a declarat Tudorel Toader.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

„Considerând că actele și faptele enumerate în prezentul raport, demonstrează că activitatea managerială a domnului Augustin Lazăr contravine prevederilor constituționale. În acest condiții nu se mai poate susține ocuparea de către domnia sa a funcției de conducere din cadrul Ministerului Public. Prin managermentul realizat a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituțional. Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general.”, a spus la finalul conferinței de presă.

„Mâine sunt în concendiu”, a conchis Tudorel Toader.

 


Citește și:

LIVE TEXT / Tudorel Toader anunță soarta procurorului general. „Concluzia generală a prezentului raport este aceea a necesității de revenire la normalitate”

Close
Închide
  Close