MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Lupășteanu

Tudorel Toader o propune pe Adina Florea la șefia DNA

Distribuie

Ministrul Justiției Tudorel Toader o propune pe Adina Florea la conducerea DNA, potrivit anunțului public făcut pe pagina oficială a Ministerului Justiției.

Adina Florea este procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Șase procurori au fost declarați admiși la selecția pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA, a anunțat Tudorel Toader pe 29 august.

Marți, au fost intervievați procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României şi Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Anterior au susținut interviurile cu ministrul și Comisia de la nivelul ministerului , Sorin Armeanu, Adina Florea şi Andrei Bodean.

„Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi”, menţiona MJ.

Șase candidaturi depuse pentru funcţia de procuror şef al DNA în cadrul primei selecţii au fost respinse, anunța pe 27 iulie ministrul Toader.

Cine este Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA

Adina Florea este în prezent procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Înainte de această funcţie, Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA, a ocupat şi scaunul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Adina Florea a cerut redeschiderea dosarului în care fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost cercetat după ce a defilat îmbrăcat într-o uniformă cu însemne naziste la o prezentare de modă din Mamaia, în iulie 2009. Dosarul a fost închis pentru că ţinuta nu avea legături cu nazismul, însă Florea a infirmat soluţia.


Citește și:

EXCLUSIV | Libertatea a obținut declarațiile integrale ale criminalei de la metrou. Magdalena Şerban a povestit de ce a ucis-o pe Alina Ciucu: „Mi-a venit aşa o răime și nu mai suportam pe nimeni…”

Citește mai multe despre interviuri și ministerul justitiei pe Libertatea.

Comentarii