Mergi direct la conținut »
Tudose: Eu cred că dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia; În acest moment, cred că i-o accept!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Tudose: Eu cred că dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia; În acest moment, cred că i-o accept!

Tudose: Eu cred că dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia; În acest moment, cred că i-o accept!

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seară, la Antena 3, că, ”dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia”. ”Eu o voi accepta”, a spus șeful Executivului, care a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit atunci când i-a spus că cel propus pentru a prelua funcția de șef al Poliției Române își dorește acest post, deși nu era adevărat.

De Valentina Postelnicu,

Premierul a afirmat că are o supărare față de ministrul de interne, în condițiile în care șeful Poliţiei a fost înlocuit, avea o propunere și a aflat că acel domn nu doreşte şi refuză.

”Nu puteam să demit pe cineva şi să las Poliţia necondusă. Am întrebat-o pe doamna ministru dacă este adevărat că cel propus să preia funcția de șef al Poliției Române, chestorul Ioniță, nu dorește funcția, și mi-a spus că nu e adevărat. L-am sunat eu la prânz. (..) Discuția a fost următoarea: Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție? Și mi-a spus: Domnule ministru, permiteți să raportez, m-am prezentat la doamna ministru îde dimineață cu un raport în  care am spus că nu doresc această funcție. Deci doriți sau nu? Nu doresc această funcție. Din momentul acela, am spus că un ministru de Interne care mă minte în acest fel, nu mai am ce să mai lucrez cu ea”, a povestit Tudose.

Premierul Tudose a continuat: „Domnia sa şi-a exprimat luni, începând de luni că e dispusă să-şi dea demisia. În momentul ăsta, eu cred că i-o accept, dacă şi-o dă. (…) Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, îşi va da demisia”.

Despre decizia în cazul șefului Poliției Române, premierul a arătat că ”piața abundă de informații,  și, spre deosebire de informațiile din aceste zile, el se bazează pe informațiile reale din dosare.

El a spus că a cerut anchetă la Ministerul de Interne încă de luni și a spus că i-a cerut șefului Poliției Române, Despescu, ca într-o săptămână să vină cu lista vinovaților, de la colegii de tură care au stat cu poza în buzunar și în torpedoul mașinii și nu au fost în stare să își recunoască colegul, și șefii ierarhici.

Aștia trebuiau dați primii afară, a mai spus șeful Executivului. Mihai Tudose a mai spus ăc ar fi trebuit să plece și consilierul personal al lui Carmen Dan care a fost șapte ani coleg de tură cu polițistul-pedofil.

Premierul a mai spus că un alt subiect l care trebuie să răspundă șeful Poliției Capitalei este cum fac să nu se mai întâmple acest lucru, și să se readucă încrederea în poliție.

”Demiterea șefului de la Omoruri mi se pare o exagerare. Am înțeles că are o activitate foarte bună”, a mai spus Tudose.

Citește și: Aviz negativ al Guvernului, pe proiectul de lege privind statutul Casei Regale, inițiat de Dragnea și Tăriceanu

Close
Închide
  Close